ZATVOREN!!! – Poziv za prijave za dvomjesečnu plaćenu praksu za mlade žene završnih godina studija ili sa završenim fakultetom bez radnog iskustva

(POZIV JE ZATVOREN!)

Nastavljamo sa pružanjem prilike mladim ženama (od 20 do 30 godina) da steknu prvo praktično radno iskustvo  u trajanju od 2 mjeseca (320 radnih sati) u nekoj od kompanija/organizacija/ institucija* u BiH iz njihovog polja interesovanja i studija. Pored  praktičnog iskustva 38 učesnica će dobiti i obuku iz pisanja CV-a te trening o pravilnom nastupu prilikom intervjua za posao. Novčani iznos od 750 KM kao i  pismo preporuke će dobiti svaka učesnica nakon obavljene prakse.

Osoblje UG Nešto Više će pružiti podršku učesnicama u procesu pronalaska odgovarajuće kompanije/organizacije/institucije u kojoj će moći steći svoje prvo radno iskustvo.

Naši dosadašnji rezultati koje smo ostvarili na sličnim projektima su odlični jer je preko 50% osoba koje su završile dvomjesečnu praksu dobilo odmah posao u kompaniji u kojoj su radili ili nekoj drugoj sličnoj.  

Kriteriji

Poziv je namijenjen studentkinjama završnih godina studija i nezaposlenim diplomantkinjama  različitih studijskih usmjerenja uz napomenu da će prednosti imati kandidatkinje koje studiraju i/ili imaju diplomu za zanimanja u kojima su žene tradicionalno manje zastupljenje (npr. poljoprivreda, tehnologija i sl.). Starosna dob je od 20 do 30 godina. Prednost će imati kandidatkinje koje dolaze iz manjih sredina.

Način prijave

Zainteresovane osobe trebaju popuniti online prijavni obrazac koji se nalazi ovdje:

Vremenske odrednice

Rok za prijave je do 30.09.2020. godine do 15h.

Konačni izbor odabranih kandidatkinja izvršit će se najkasnije do 05.10.2020. godine, (edit: NAPOMENA: Zbog velikog broja pristiglih prijava,  899  ukupno, trebat će nam dodatno vrijeme da sve pregeledamo i napravimo konačnu listu) nakon čega će biti kontaktirane od strane implementatora projekta, te će rezultati biti i javno objavljeni na webstranici Udruženja. Nakon toga slijedi provođenje gore navedenih aktivnosti.

Napomena: Udruženje građana “Nešto Više” zadržava pravo da ne prihvati bilo koju ili sve od pristiglih prijava, i nije obavezno da obrazlažu svoju odluku.

Kontakt osoba:
Adem Lisičić – Projekt menadžer –

Kontakt email: praxa2020@nestovise.org

Ovaj Poziv je objavljen od strane Udruženja građana “Nešto Više” u okviru projekta “Prvo praktično radno iskustvo za žene sa završenim fakultetom” koji je podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini u okviru programa “Osnaživanje žena”.

Na ovim linkovima možete pročitati šta su izjavile neke od učesnica i učesnici sličnih projekata koje smo implementirali u proteklim godinama:

* NAPOMENA: radi zakonskih ograničenja i procedura, institucije vlasti (općine/opštine, ministarstva na svim nivoima i sl.) najčešće nisu u mogućnosti da realizuju ovu vrstu prakse tako da teško mogu biti pružatelji prakse u okviru ovog projekta.

“Objavljivanje ovog  poziva je dijelom finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).  Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.“