Praktično radno iskustvo za žene sa završenim fakultetom

Sanja Vuković iz Banja Luke, inženjer poljoprivrede, smjer stočarstvo je podijelila sa nama svoju priču: Projekat “Praktično radno iskustvo za žene sa završenim fakultetom” mi je pružio priliku da obavim stručnu praksu u preduzeću po vlastitom izboru a u skladu sa mojim obrazovanjem.  Moj izbor je bilo Domaćinstvo Mijatović u Banjaluci gdje sam na praksi provela dva mjeseca. U Domaćinstvu Mijatović brzo sam se snašla, mentor i ostali dio ekipe su bili susretljivi i pristupačni. Sam proces proizvodnje na Domaćinstvu Mijatović sastojao se od pripreme i obrade zemljišta, sadnje i održavanja ratarskih kultura (luk, tikvice, pasulj, kelj, kupus, karfiol, paradaiz, paprika, krastavac) koje se sade u plastenicima i tretiraju se na organski način.
Pored organske proizvodnje povrća, Domaćinstvo Mijatović je prepoznatljivo po proizvodnji mliječnih proizvoda – mlijeko, kefir, pavlaka, a posebno bih izdvojila sireve rađene sa više različitih okusa.
Ovom prilikom bih željela da se zahvalim organizatoru prakse kao i poslodavcu koji su mi omogućili ovo radno iskustvo i znanje. Pozivam sve mlade da prijave na svaki sličan poziv i da steknu svoje radno iskustvo u struci i to u preduzeću po izboru.”

Projekat je podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini u okviru programa ,,Osnaživanje žena” a implementira ga Udruženje građana “Nešto Više”.