Osnaživanje Žena

Udruženja građana “Nešto Više” i ove godine realizuje  projekat “Prvo praktično radno iskustvo za žene sa završenim fakultetom” koji je podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini u okviru programa “Osnaživanje žena”.

Nastavljamo sa pružanjem prilike mladim ženama (od 20 do 30 godina) da steknu prvo praktično radno iskustvo  u trajanju od 2 mjeseca (320 radnih sati) u nekoj od kompanija/organizacija/ institucija* u BiH iz njihovog polja interesovanja i studija. Pored  praktičnog iskustva 38 učesnica će dobiti i obuku iz pisanja CV-a te trening o pravilnom nastupu prilikom intervjua za posao. Novčani iznos od 750 KM kao i  pismo preporuke će dobiti svaka učesnica nakon obavljene prakse.

Osoblje UG Nešto Više će pružiti podršku učesnicama u procesu pronalaska odgovarajuće kompanije/organizacije/institucije u kojoj će moći steći svoje prvo radno iskustvo.

Naši dosadašnji rezultati koje smo ostvarili na sličnim projektima su odlični jer je preko 50% osoba koje su završile dvomjesečnu praksu dobilo odmah posao u kompaniji u kojoj su radili ili nekoj drugoj sličnoj.  

____________ _

Milica Marković je stekla svoje PRVO radno iskustvo kroz projekat podržan od strane 🇺🇸

United States Embassy to Bosnia and Herzegovina

u okviru programa “Osnaživanje žena”.

Udruženje građana “Nešto Više” i ove godine pruža veoma važnu priliku mladim ženama da kroz projekat “Prvo praktično radno iskustvo za žene sa završenim fakultetom” lakše i brže pronađu posao i započnu svoju poslovnu karijeru.
Hvala Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini,

Hvala poslodavcu koji je omogućio praksu

Edukativni centar BIG BEN

Pale