Priča korisnice našeg Projekta „Praktično radno iskustvo za žene sa završenim fakultetom“

Zovem se Lejla Čorbo, Magistar sam prehrambenih tehnologija. Priliku za prvo radno iskustvo u struci u firmi po vlastitom izboru mi je omogućilo Udruženje građana „Nešto Više“ kroz projekta „Praktično radno iskustvo za žene sa završenim fakultetom“ koji je podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u  Bosni i Hercegovini.

Moj izbor je bila firma Superior Group d.o.o. Sarajevo koja  se bavi proizvodnjom slanih umaka, termostabilnih punila, voćnih delikatesa, te distribucijom začina  i dodataka za prehrambnu industriju.

Dočekala me pozitivna, krativna i dinamična radna atmosfera. Susretljivi i veseli uposlenici  su me prihvatili kao da sam oduvijek dio njihovog tima, te nesebično pomagali, dijelili svoje znanje i pružili priliku za rad i učenje. Moje radne aktivnosti bile su kontrola ulaznih sirovina, rad u proizvodnji, kontrola kvaliteta gotovih proizvoda i vođenje prateće dokumentacije, izrada novih receptura, testnih uzoraka, senzorna ocjena proizvoda i sl.

Veoma sam sretna i zahvalna što mi je pružena mogućnost da radim posao koji volim,  pokažem svoje znanje i sposobnosti,  te steknem radno iskustvo. Iako dva mjeseca ne zvuči puno, moram naglasiti da sam naučila toliko novih stvari.

Za mene je ovo jedno jako pozitivno iskustvo koje mi je osim nadogradnje svog znanja i sposobnosti  omogućilo i priliku za radno mjesto nakon završetka prakse. Preporučila bih svim mladim ljudima da se prijave na ovaj i slične programe jer će praktičnim radom puno naučiti, dobiti priliku da se dokažu, te da neko u konačnici prepozna njihov kvalitet.