– Partnerstvom do novih radnih mjesta

Partnerstvom do novih radnih mjesta (1. 6.2017-1.12.2018).  Projekt će se provoditi na teritoriji Opštine Teslić u partnerstvu sa istoimenom Opštinom, te JU Srednja škola ”Nikola Tesla” Teslić, Udruženje šumarstva i prerade drveta ”INTERFOB” Banja Luka i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske. Ovim projektom se planiraju unaprijediti radne vještine 80 osoba sa područja Opštine Teslić od kojih će se 38 zaposliti. Opšti cilj projekta je ”Smanjenje stope nezaposlenosti na području opštine Teslić za 1%”, dok su konkretni ciljevi projekta:
 Smanjenje nezaposlenosti zapošljavanjem prekvalifikovanih i dokvalifikovanih osoba u skladu sa iskazanim potrebama poslodavaca sa područja Opštine Teslić;
 Povećanje konkurentnosti nezaposlenih osoba sa područja Opštine Teslić;
 Jačanje LPZ kroz razvoj kapaciteta JU Srednja Škola ”Nikola Tesla” Teslić i Udruženja „INTERFOB“ za pružanje programa obuka, dokvalifikacije i prekvalifikacije u skladu sa potrebama poslodavaca sa područja opštine Teslić.
Projekat  je finansiran putem programa: Projekat finansira Evropska unija i International Labour Organization
Vrijednost projekta: 222.113 €

Partnerstvom do novih radnih mjesta (1. 6.2017-1.12.2018). Projekt će se provoditi na teritoriji Opštine Teslić u partnerstvu sa istoimenom Opštinom, te JU Srednja škola ”Nikola Tesla” Teslić, Udruženje šumarstva i prerade drveta ”INTERFOB” Banja Luka i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske. Ovim projektom se planiraju unaprijediti radne vještine 80 osoba sa područja Opštine Teslić od kojih će se 38 zaposliti. Opšti cilj projekta je ”Smanjenje stope nezaposlenosti na području opštine Teslić za 1%”, dok su konkretni ciljevi projekta:

  • Smanjenje nezaposlenosti zapošljavanjem prekvalifikovanih i dokvalifikovanih osoba u skladu sa iskazanim potrebama poslodavaca sa područja Opštine Teslić;
  • Povećanje konkurentnosti nezaposlenih osoba sa područja Opštine Teslić;
  • Jačanje LPZ kroz razvoj kapaciteta JU Srednja Škola ”Nikola Tesla” Teslić i Udruženja „INTERFOB“ za pružanje programa obuka, dokvalifikacije i prekvalifikacije u skladu sa potrebama poslodavaca sa područja opštine Teslić.

 

Projekat finansira Evropska unija i International Labour Organization
Vrijednost projekta: 222.113 €

 

Komentariši