– HRANITE SE ZDRAVO – Naručite naše Eko-Korpice

Eko korpice sadrže sezonsko povrće i voće (a povremeno ljekovito i začinsko bilje, te cvijeće) koje tim EkoDizajn-a uzgoja na farmi Nešto Više u Humilišanima.
Sadržaj korpice se okvirno unaprijed zna, ali nikada neće biti identičan. Radi se o mješavini svih sezonskih kultura koje na prirodan način sazrijevaju u plasteniku i voćnjaku za naše klijente.
Težina korpice varira, ovisno o sezoni i kulturama koje su spremne za branje. Naprimjer, u zimskoj ili ranoproljetnoj sezoni zeleniša, kada nema nikakvog voća za branje, očekivati je da je korpica lakša jer će biti popunjena blitvom, kupusnjačama, salatama, mladim lukom… dok će u vrijeme ljetne ili jesenje sezone težiti više zbog kultura koje su teže kao što su krastavac, krompir, paradajz, trešnje, jabuke, itd.
Trenutno, svi proizvodi u korpici su proizvedeni od strane tima EkoDizajna na farmi Nešto Više. Vremenom, u korpice ćemo uključivati proizvode odgovornih lokalnih eko proizvođača sa kojima ćemo unaprijed ugovoriti uzgoj i otkup voća i povrća, uz stalni nadzor osoblja EkoDizajna. Kada se u korpici nađe proizvod koji nije plod sa farme Nešto Više, klijent će dobiti obavijest da je određena kultura u korpici uzgojena od strane lokalnog proizvođača sa njenim/njegovim imenom i adresom. Svi naši suradnici – proizvođači će imati obavezu da dozvole klijentima da posjete mjesto uzgoja i odgovore na pitanja o načinu uzgoja kulture koju su klijenti dobili u korpici.
Tim EkoDizajna će nadgledati procese uzgoja kod drugih proizvođača kako bismo mogli garantirati da se radi o eko uzgoju hrane. U slučaju otkrivanja da suradnik ne prati dogovorene upute za eko uzgoj, tim EkoDizajna će odmah obustaviti svaku suradnju sa tom osobom.
Eko korpice će se organizirati i isporučivati na kućnu adresu klijenta dogovorenim danima u sedmici/tjednu na području Mostara. Povremeno imamo prevoz za Sarajevo i Banjaluku pa već sada imamo naše kupce i sa ovih područja. Većina plodova, ako ne i svi, će biti ubrani namjenski na dan isporuke. Izuzetak mogu (ne neophodno) biti kulture koje se u određenom momentu moraju obrati i skladištiti, kao što su krompir, jabuke, kruške i sl.
Klijenti će prilikom isporuke i plaćanja korpice na kućnoj adresi dobiti i fiskalni račun. Prednost ćemo davati klijentima sa kojima ugovorimo redovitu sedmičnu/tjednu isporuku, u odnosu na one koje bi željeli povremeno kupiti naš proizvod. Redovitim klijentima ćemo omogućiti plaćanje preko računa, ukoliko im to bolje odgovara.
Zainteresirane klijente ohrabrujemo da nam se što prije jave, kako bismo ih dodali na listu za isporuku eko-korpica. Broj eko korpica, a samim tim i broj klijenata koje možemo uslužiti je limitiran, ali će se vremenom do neke razine, povećavati.

Lajkajte naše Facebook stranice i pratite objave vezano za dostavu EKO KORPICA

NEŠTO VIŠE FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/nestovise/

EkoDizajn FACEBOOK PAGE  https://www.facebook.com/EkoDizajn.Mostar/

Please follow and like us:

Be the first to comment on "– HRANITE SE ZDRAVO – Naručite naše Eko-Korpice"

Leave a comment