– Pripremni sastanak pred početak realizacije projekta u Opštini Teslić

06.04.2017. godine predstavnici UG “Nešto Više” održali su prvi sastanak sa projektnim partnerima sa kojima ćemo realizovati projekat “Partnerstvom do novih radnih mjesta”. Sastanak je održan u prostorijama Opštine Teslić. Opština je jedan od projektnih partnera. Ovim projektom se planiraju unaprijediti radne vještine 80 osoba sa područja Opštine Teslić od kojih će se 38 zaposliti.
Pored predstavnika UG NV i Opštine sastanku su prisustvovali i partneri iz ZZZRS – Biro Teslić, predstavnici INTERFOB-a i Srednje škole Nikola Tesla. Opšti cilj projekta je ”Smanjenje stope nezaposlenosti na području opštine Teslić za 1%”, dok su konkretni ciljevi projekta:
• Smanjenje nezaposlenosti zapošljavanjem prekvalifikovanih i dokvalifikovanih osoba u skladu sa iskazanim potrebama poslodavaca sa područja Opštine Teslić;
• Povećanje konkurentnosti nezaposlenih osoba sa područja Opštine Teslić;
• Jačanje LPZ kroz razvoj kapaciteta JU Srednja Škola ”Nikola Tesla” Teslić i Udruženja „INTERFOB“ za pružanje programa obuka, dokvalifikacije i prekvalifikacije u skladu sa potrebama poslodavaca sa područja opštine Teslić.

Komentariši