Akademija_1

– Počinju besplatne obuke u drvnom i metalnom sektoru okviru projekta EU

Akademija_2
U okviru projekta koji finansira EU “Tehnička akademija za obradu drveta i metala” Teslić (Wood and Metal Technical Academy) u prostorijama JU Srednje škole ”Nikola Tesla” u Tesliću je obezbjeđen prostor, neophodna oprema i osoblje za sprovođenje obuka za sljedeća zanimanja:
  • U drvnom sektoru: dizajner namještaja (Corpus software), farbar/lakirer;
  • U metalnom sektoru: dizajner mašinskih dijelova (Inventor software), varilac.

U toku je prijem zahtjeva potencijalnih kandidata za obuke. Obuke su besplatne za izabrane kandidate. Prednost imaju nezaposleni mladi ljudi i osobe starije od 45 godina. Sa obukama će se započeti u prvoj polovini septembra 2014. godine.

Zahtjevi za prijavu:
Zahtjev-WMTA_Teslic_Fizicka_lica  file icon pdf Zahtjev-WMTA_Teslic_Fizicka_lica.pdf
Zahtjev-WMTA_Teslic_Pravna_lica  file icon pdf Zahtjev-WMTA_Teslic_Pravna_lica.pdf
Pravna lica uz popunjen zahtjev za pravna lica prilažu Rješenje o registraciji i Zahtjeve za fizička lica, za svakog radnika pojedinačno.
Zahtjevi se mogu popuniti ručno ili elektronski.

Za sve dodatne informacije, kontakt osoba je Dragiša Kovačević, broj telefona 053/411-539053/411-539  (od 7 do 15h).

Projekat sprovodi Udruženje građana ”Nešto Više”, u partnerstvu sa JU Srednjom školom ”Nikola Tesla” Teslić. Ukupna vrijednost projekta je 110.540,34 eura od čega Evropska unija finansira 93.940,34 eura iz sredstva IPA 2009, a Opština Teslić 16.600 eura.
Više o obukama:
Varilac – TIG postupak
Kandidati se obučavaju za proces zavarivanja TIG postupkom. Metali koji se najčešće vare u TIG-u su: ugljenični i niskolegirani čelici, nerđajući čelici, legure nikla, legure aluminijuma, legure magnezijuma, titanijum, legure kobalta, legure kolumbijuma, molidbena, volframa, bakarne legure, aluminijumska bronza, čist bakar. Obuka je u skladu sa Programom za osposobljavanje za zavarivača Zavoda za obrazovanje odraslih Republike Srpske.
Lakirer:
Kandidati se obučavaju za proces lakiranja drvenih površina u industriji namještaja, kroz procese priprema za lakiranje i nanošenje laka, uz održavanje visokog kvaliteta procesa lakiranja, od pripreme do gotovog-lakiranog dijela. Obuka je u skladu sa Programom osposobljavanja za lakirera Zavoda za obrazovanje odraslih Republike Srpske.
Dizajner namještaja – program Corpus
Kandidati se obučavaju za korištenje programa Corpus, koji omogućava uređenje enterijera dizajnom namještaja u 3D prikazu, pravljenje ponuda za kupca i pravljenje naloga za rezanje materijala. Program omogućava završavanje cjelokupnog procesa u dizajnu namještaja (narudžba, izrada i definisanje prodajne cijene i/ili cijene koštanja materijala). Obuka je u skladu sa programom obuke proizvođača programa.
Dizajner mašinskih dijelova – Program Inventor
Kandidati se obučavaju za korištenje programa Inventor (Autodesk Inventor 3D CAD software) koji omogućava modeliranje za izradu mašinskih dijelova. Obuka pokriva oblasti osnovnog modeliranja dijelova, povezivanje dijelova u sklopove, kreiranje 2D crteža iz 3D crteža, kreiranje naprednih crteža i dodavanje detalja te napredne alate za izradu sklopova i inženjering. Obuka je u skladu sa programom obuke proizvođača programa.
Ovaj projekat finansira Evropska unija.
EU-FLAG
“Sadržaj ove internet stranice je isključiva odgovornost Udruženja građana ‘’Nešto Više’’ i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.

Komentariši