USAID_logo

– Održan trening “Kako napraviti marketing plan“

marketing_3marketingmarketing_2Nakon završenog procesa procjene organizacije (Organizational Assessment), a na osnovu plana razvoja kapaciteta Udruženja građana Nešto Više, organiziran je prvi trening u nizu predviđenih stručnih obuka za osoblje Udruženja, te partnere i suradnike na projektu „Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini“ kojeg podržava USAID.
Trening pod nazivom „Uvod u marketing: Kako napraviti marketing plan?“ održan je 29.08.2014. u Poljoprivrednom centru za profesionalni razvoj u Mostaru. Trening je predvodio Nedim Čelebić, Impact Consulting d.o.o. Sarajevo, a učesnici su bili partneri i suradnici Maja Vican i Nevzet Sefo iz REDAH-a, Dragi Žujo iz Agroneretve, te osoblje Udruženja „Nešto Više“. Učesnici su se podsjetili teoretskih osnova marketinga (analiza konkurencije, ciljevi i ključne kompetencije, situaciona analiza, istraživanje tržišta, segmentacija/targetiranje tržišta, pozicioniranje, marketing mix, proizvod, cijena, distribucija/mjesto, promocija, praćenje), te su kroz primjere, grupne diskusije, i rad u malim grupama radili na konkretnim primjerima iz prakse učesnika.
Osoblje Udruženja će naknadno kompletirati proces obuke u suradnji sa trenerom izradom jednog ili više marketing planova za Udruženje građana Nešto Više.

Komentariši