Face_TV_logo

– Održan sastanak sa predstavnicima FACE TV

U okviru informativne kampanje Prezentiranje mogućnosti prilikom zapošljavanja osoba sa invaliditetom, koja se provodi u sklopu aktivnosti projekta: “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”, u Sarajevu je 6.9.2012. godine održan sastanak između Udruženja građana “Nešto Više” i medija FACE TV. Sastanku su prisustvovali Jelena Backović – Projekt asistent (UG “ Nešto Više”) i Sabina Bajrić – Direktor sektora pravnih poslova (FaceTV).
Svrha sastanka  je prvenstveno bila razjasniti određene nejasnoće po pitanju prava osoba sa invaliditetom pri zapošljavanju. Također je predstavljen i katalog biografija korisnika projekta: “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”.
Važno je napomenuti da kompanija FACE TV, među svojim zaposlenicima već ima osobe sa invaliditetom koje su, kako oni ističu, odgovorni i uzorni zaposlenici. Dogovoren  je nastavak komunikacije i razmjena informacija  između UG “ Nešto Više” i Face TV ukoliko se ukaže potreba za kadrom koji je naveden u katalogu bigrafija.
Projekat “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom” je podržan od strane Ambasade Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini.

Komentariši