1_certifikati

– Održana dodjela certifikata za poslovnu informatiku I i II. Stepen u okviru projekta Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom

2_certifikati3_certifikati4_certifikati
03.09.2012. godine održana je ceremonija dodjele  certiftkata za grupe 1 i 2 korisnika projekta “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”. Dvadeset korisnika su uspješno položili finalni standardizirani test (06.07.2012.) iz prvog i drugog modula edukacije, oblast “Poslovna informatika I. i II. (operater na računaru i napredni operater na računaru).
Dodjela certifikata je upriličena u prostorijama Centra za poslovnu edukaciju Sarajevo. Certifikate su dodijelili Emir Hulusić, direktor Centra za poslovnu edukaciju, i Angelina Lučić, projektni menadžer projekta (UG Nešto Više).
Ove dvije grupe korisnika su u toku projekta “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom” educirane iz još dvije informatičke oblasti:  poslovna informatika II. Stepen, te Grafički dizajn – osnove.
Cilj projekta jeste osnažiti i pripremiti korisnike Projekta da budu konkurentniji na otvorenom tržištu rada, kako bi mogli aplicirati poslodavcima kao kompetentni potencijalni zaposlenici.
Osoblje UG Nešto Više sa ponosom čestita svim uspješnim korisnicima Projekta!
Projekat “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom” je podržan od strane Ambasade Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini.

Komentariši