novo_sarajevo_logo

– Održan sastanak sa predstavnicima Općine Novo Sarajevo

U okviru informativne kampanje Prezentiranje mogućnosti prilikom zapošljavanja osoba sa invaliditetom, koja se provodi u sklopu aktivnosti projekta: “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”, u Sarajevu  je 27.08.2012.  godine održan sastanak između Udruženja građana “ Nešto Više” i Općine Novo Sarajevo. Sastanku su prisustvovali  Angelina Lučić – Projekt  menadžer, Jelena Backović – Projekt asistent (UG “ Nešto Više”), Emina Rovčanin – Pomoćnik načelnika za socijalnu politiku Općine Novo Sarajevo i Vernesa Lakota – Služba za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjeglice i raseljena lica.
Svrha sastanka je prezentiranje povlastica za poslodavce koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom i predstavljanje kataloga biografija korisnika projekta: “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”.
Predstavnici  Općine Novo Sarajevo su izrazili spremnost da podrže zapošljavanje osoba sa invaliditetom . Također su istakli da se pri tome moraju poštovati procedure, te i da se osobe sa invaliditetom moraju više informirati i pratiti javne pozive institucija u svrhu popunjavanja nekog radnog mjesta.Dogovoren je nastavak komunikacije između UG “Nešto Više” i Općine Novo Sarajevo ukoliko se ukaže potreba za kadrom koji je naveden u katalogu bigrafija.
Projekat „Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom“ je podržan od strane Ambasade Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini.

Komentariši