violeta-logo

– Održan sastanak sa predstavnicima kompanije Violeta

U okviru informativne kampanje Prezentiranje mogućnosti prilikom zapošljavanja osoba sa invaliditetom, koja se provodi u sklopu aktivnosti projekta: “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”, u Grudama je 16.8.2012. godine održan sastanak između Udruženja građana “ Nešto Više” i kompanije Violeta. Sastanku su prisustvovali  Angelina Lučić – Projekt  menadžer, Jelena Backović – Projekt asistent (UG “ Nešto Više”), Miro Martinović – Sektor ljudski resursi i Željka Penava – Pravna i kadrovska služba kompanije Violeta.
Svrha sastanka je prezentiranje povlastica za poslodavce koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom i predstavljanje kataloga biografija korisnika projekta: “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”.
Predstavnici  kompanije Violeta pokazali su upoznatost sa zakonskim odredbama, a koje se tiču zapošljavanja osoba sa invaliditetom, a u toku sastaka dobili su i dodatne indormacije o ovim pitanjima. Ispred kompanije Violeta su istakli da oni u svojim redovima imaju već zaposlen određen broj osoba sa invaliditetom, te da u narednom periodu namjeravaju provesti istraživanje na kojim to još radnim mjestima u okviru njihove kompanije mogu raditi osobe sa invaliditetom.
Također su naveli i to da u narednom periodu namjeravaju raditi na zapošljavanju određenog broja osoba sa invaliditetom, kako bi na taj način postavili pozitivan primjer svojim kolegama u poslovnom sektoru.
Projekat „Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom“ je podržan od strane Ambasade Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini.

Komentariši