RaiffeisenBank-logo

– Sastanak sa predstavnicima Raiffeisen Banke

U okviru informativne kampanje Prezentiranje mogućnosti prilikom zapošljavanja osoba sa invaliditetom, koja se provodi u sklopu  aktivnosti projekta: “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”, u Sarajevu je 14.8.2012. godine održan sastanak između Udruženja građana “Nešto Više” i Raiffeisen Banke. Sastanku su prisustvovali  Angelina Lučić – Projekt  menadžer, Jelena Backović – Projekt asistent (UG “ Nešto Više”), Naida Duvnjak-Sehović i Lejla Gačkić iz Jedinice za kadrovske poslove i obuku (Raiffeisen Bank).
Svrha sastanka je prvenstveno bila prezentiranje kataloga biografija korisnika projekta: “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”.
Pošto  Raiffeisen Banka ima određena iskustva kao poslodavac osoba sa invaliditetom, tom prilikom predstavnice Raiffeisen Banke su prezentirale radna mjesta na kojima je Raiffeisen Banka do sada zapošljavala osobe sa invaliditetom. Također dogovoren je nastavak komunikacije između UG “Nešto Više” i Raiffeisen Banke ukoliko se ukaže potreba za kadrom koji je naveden u katalogu bigrafija.
Projekat „Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom“ je podržan od strane Ambasade Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini.

Komentariši