Finalna lista prijedloga građana za intervencije u javne prostore Grada Mostara kroz projekt “Mostar- prostori koji pokreću”

UGNV zahvaljuje svim građanima koji su ispunili upitnike koje smo dijelili na našim događajima, okruglim stolovima, kroz podcast i osobno.

Vaša mišljenja nam puno znače i pomažu da ovaj dio projekta uspješno implementiramo i poboljšamo doživljaj, atmosferu i kvalitetu javnih prostora u Mostaru.

Ovdje možete vidjeti pročišćenu finalnu listu prijedloga koje je Nešto Više poslalo prema partnerima iz konzorcija: Nešto_Više- Lista prostora koji zahtijevaju intervencije

 

Udružene liste svih partnera će se spojiti u jednu te biti poslane Gradskoj upravi na razmatranje. Odgovor od Grada očekuje se uskoro, nakon čega će slijediti glasovanje svih zainteresiranih građana. Nakon faze prikupljanja glasova, partnerski konzorcij započet će radove na javnim prostorima za koje se građani izjasne da su najpotrebniji.

 

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na:

https://prostorikojipokrecu.ba/

Naš podcast u kojem govorimo o javnim prostorima u Mostaru možete pogledati na:

https://youtu.be/G1WdmGm-GM0

Lista stablašica i grmova pogodnih za sadnju na prostoru Mostara (Izvor: Bojan Spasojević, Viši stručni suradnik za zelene površine u Gradu Mostaru)

https://docs.google.com/document/d/1JdMo77wy9Rz0_WNU4iyZ6O7O7mJGvymM7lC7-fEHGfY/edit

 

Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja diljem svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), OKC Abrašević, Agencija lokalne demokratije Mostar i Nešto Više.
Projekat financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva.