Održali smo okrugli sto „Analiza stanja rodne ravnopravnosti na području općine Banovići“

10.12.2109. godine u zgradi Općine Banovići  održan je okrugli sto na kojem su predstavljeni rezultati „Analize stanja rodne ravnopravnosti na području općine Banovići“. Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici Centra za socijalni rad, JU Dječije obdanište, Općine Banovići, Rudnika mrkog uglja, Komisije za ravnopravsnost spolova, Općinskog vijeća, Policijske uprave, Ženskog košarkaškog kluba, Udruženja mladih BaUM, JZU Dom zdravlja, i poduzetničkog sektora Mont-Fasaden doo i Tr “HM” a koji čine radnu grupu za izradu lokalnog Gender Akcionog Plana (GAPa) za općinu Banoviće.
Prezentaciju i prateću diskusiju o trenutnom stanju rodne ravnopravnosti vodio je gospodin Selmet Husanović, šef Odsjeka za poduzetništvo općine Banovići, koji zajedno sa osobljem „Nešto Više“, kordinira proces izrade lokalnog GAPa.
Zahvaljujemo se svim učesnicima na doprinosu  okruglom stolu i radujemo se našoj budućoj saradnji.
Ova aktivnost se realizuje u okviru projekta “Podrška razvoju Gender akcionih planova u šest lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini” koji je podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske.

Embassy of the Netherlands in Bosnia and Herzegovina
#GAP #Gender #Banovići #NeštoViše

hvala: