Radionica sa studentima na projektu “Zeleni biznis za zdravije okruženje u BiH”

Radionica sa  studentima sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta iz Banja Luke  o zelenoj ekonomiji, permakulturi, socijalnom poduzetništvu, obnovljivim izvorima energije i održivom razvoju. 

Učesnici/ce su se upoznali sa  načinima pokretanja zelenog biznisa, praktičnim elementima održivosti kao što su sistemi obnovljivih izvora energije uz dizajn koji sprječava rasipanje energije, recikliranje sive vode iz kuće uz korištenje močvarne gredice i njeno ponovno korištenje, zeleni živući krov, sakupljanje i korištenje kišnice, prednost trajnica i važnost biodiverziteta u proizvodnji hrane, regeneracija tla i zeleni alati, kreativno recikliranje i korištenje materijala u nove svrhe, hoteli za insekte, kokošji traktor.

Učesnici/ce su imali priliku da praktično isprobaju ono što uče u okviru nastavnih predmeta i neki od njih su izrazili želju da volontiraju na našem imanju kako bi još više razvili lične praktične vještine.

Radionica je održana  u okviru projekta “Zeleni biznis za zdravije okruženje u BiH” koji je podržala Ambassade de France en Bosnie-Herzégovine / Francuska ambasada u BiH.

HVALA: