Udruženje građana „NEŠTO VIŠE“ na obuci iz Komunikacije putem društvenih medija

Udruženje građana „NEŠTO VIŠE“  učestvovat će na obuci na temu ”Komunikacija putem društvenih medija”, koju organizuje CARE International od 1.10. do 3.10. 2019. u Hotelu Termag na Jahorini. Stručnjaci iz polja digitalnog marketinga i PR-a, održat će niz predavanja za predstavnike sedam nevladinih organizacija iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, među kojima će biti i Adem Lisičić, predstavnik Udruženja građana „NEŠTO VIŠE“. Obuka se održava u sklopu projekta „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH“.

Na trodnevnoj obuci, obrađivati će se tehnike i alati za postizanje bolje vidljivosti putem digitalnih medija. Social Media Marketing, Content Marketing, Storytelling, Facebook/Instagram i Google oglašavanje, samo su neka od polja iz kojih će polaznici dobiti korisna znanja za korištenje u svakodnevnom radu. Posebna pažnja posvetit će se PR-u i komunikaciji s medijima kako bi javnost bila više uključena u brojne važne projekte na kojima Udruženje građana „NEŠTO VIŠE“  kontinuirano radi tokom godine.

Obuke se organizuju u saradnji s Agencijom Web Studio iz Mostara i usmjerene su da putem intenzivnog grupnog, ali i individualnog rada ojačaju kapacitete za postizanje online vidljivosti svake od 7 nevladinih organizacija.

Finansijsku podršku za radionicu ”Komunikacija putem društvenih medija” pružio je CARE International kroz projekat „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH“, kojeg finansira Vlada Češke Republike i CARE Češka.

Kroz projekat „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH“ podržane su organizacije: Amica Educa Tuzla, UG ”Nešto Više” Istočno Sarajevo, UG „Budućnost“ Modriča, UG „Otaharin“ Bijeljina, Sarajevski otvoreni centar, Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Goražde i UG „Duga“ Sarajevo.

Cilj projekta „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH“ je jačanje kapaciteta 7 nevladinih organizacija kako bi se poboljšao pristup socijalnim pravima, zaštiti i njezi ranjivih kategorija u BiH.

Dokument Najave