Poziv za pružanje usluge provođenja treninga/obuke za za voditelje grupa uzajamne podrške (peer-support) za članove mreže preživjelih od mina

Organizacija UDAS za potrebe projekta “Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana“, traži edukatora/icu za pružanje usluge kreiranja i provođenja treninga/obuke za voditelje grupa uzajamne podrške (peer-support) za članove mreže preživjelih od mina.

Svrha angažovanja je edukovanje 20 članova mreže preživjelih od mina iz Bosne i Hercegovine o vještinama organizovanja i vođenja grupa uzajamne podrške (peer-support) u njihovim zajednicama.

Cilj treninga je osmisliti i kreirati sadržaj trodnevnog treninga koji će učesnicima omogućiti da steknu osnovna znanja i vještine potrebne za organizovanje i vođenje grupa uzajamne podrške (peer-support); Ohrabriti učesnike treninga da organizuju grupe uzajamne podrške (peer-support) za druge članove mreže preživjelih od mina u svojim zajednicama; Kroz implementaciju predloženog programa treninga učesnicima pružiti potrebne informacije o grupama uzajamne podrške i njihovom značaju te im staviti na raspolaganje alate koje mogu koristiti za organizovanje i vođenje grupa uzajamne podrške (peer-support).

Rok za podnošenje prijava za angažovanje edukator/ica za pružanje usluge kreiranja i vođenja obuke za voditelje grupa uzajamne podrške (peer-support) za članove mreže preživjelih od mina je 7 dana nakon datuma objavljivanja poziva za podnošenje ponuda (15.04.2019.).

Kompletnu ponudu dostaviti na: info@udas.rs.ba ili na adresu:
Organizacija amputiraca ”UDAS” Republike Srpske
Sime Miljuša 2. 78 000 Banja Luka

Ponude pristigle nakon navedenog roka za dostavljanje ponuda, neće se razmatrati.

Kompletan tekst poziva možete preuzeti u nastavku: ToR za trenera obuke za voditelje grupa podrske za prezivjele od mina FINAL.pdf