POZIV ZA EDUKACIJU Obuka za žene sa invaliditetom – voditeljice grupa vršnjačke podrške

U sklopu projekta “Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana“ koji finansira Evropska unija, a realizuju  Organizacija  amputiraca  “UDAS”  u  partnerstvu  sa  Helsinškim  parlamentom  građana Banja Luka i Udruženjem građana ”Nešto više” Sarajevo, raspisuje se:

POZIV ZA EDUKACIJU

Obuka za žene sa invaliditetom – voditeljice grupa vršnjačke podrške (Peer-support)

Pozivamo žene sa invaliditetom iz Bosne i Hercegovine da se prijave za trodnevnu edukaciju „Obuka za voditeljice grupa vršnjačke podrške (Peer-support)“ koja će se održati od 8.3. do 10.3.2019. u Hotelu Kardial, Teslić.

Cilj edukacije je da 20 žena sa invaliditetom iz Bosne i Hercegovine steknu vještine i znanja potrebne za organizovanje i vođenje grupa vršnjačke podrške (Peer-support grupe)   u svojim zajednicama.

Sadržaj edukacije će obuhvatiti teorijske i praktične cjeline koje će učesnicama pružiti mogućnost da steknu osnovna znanja i vještine o značenju i primjeni vršnjačke podrške, tehnike pružanja podrške osobama u istoj životnoj situaciji i upravljanja grupnom dinamikom kao i organizovanja grupa podrške. Edukacije će, kroz inovativan i interaktivan pristup, učesnicama pružiti uvid u značaj stvaranje mreža za zajedničko djelovanje.

Učesnice edukacije će dobiti certifikat o završenoj obuci kao i priliku da budu odabrane za učešće u daljim aktivnostima projekta kroz organizovanje vršnjačke podrške u svojim zajednicama.

Voditeljice edukacije su priznate stručnjakinje iz oblasti psihologije i socijalnog rada sa velikim iskustvom u pružanju psihološke i vršnjačke podrške za osobe sa invaliditetom.

Edukacijom će biti obuhvaćeno 20 žena sa invaliditetom iz cijele Bosne i Hercegovine, a prilikom odabira učesnica vodiće se računa o regionalnoj zastupljenosti svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Edukacija  će  biti  prilika  učesnicama  da  se  povežu  sa  ženama  sa  invaliditetom  širom  Bosne  i

Hercegovine, osnaže svoje kapacitete i ojačaju međusobnu solidarnost.

Troškovi učešća

Svi troškovi učešća na edukaciji (hrana, smještaj, troškovi prevoza i dodatni materijali) su osigurani

od strane organizatora edukacije.

Što  mi očekujemo?

Ø  Motivisanost za učešće u edukaciji;

Ø  Prisustvo na sva 3 dana obuke;

Ø  Angažovanost u provođenju praktičnih zadataka.

Prijava

Za  prijavu  je  potrebno  ispuniti  Prijavni  obrazac  koji  možete  preuzeti  ovdje.  Molimo  vas  da

popunjeni obrazac pošaljete na e-mail adresu: duska.karac@udas.rs.ba

Rok za prijavu otvoren je do 18.2.2019. a učesnice koje su odabrane za učešće u edukaciji o istom će biti obavještene 25.2.2019. putem e-maila.