posjeta-bl

– Studijska posjeta Banja Luci

05.05.2016. četvrtak, danas je tim naših praktikanata, stručnih suradnika i osoblja Nešto Više posjetio Banja Luku, i dva strateški važna partnera. Najprije smo posjetili Poljoprivredni fakultet u Banjoj Luci, gdje su nas prekrasno ugostili Mr Dragan Brković, Prof. Dr Željko Vaško i Petar Nikolić, te su nam sa svojim ljubaznim kolegama najprije prezentirali nastavne i naučne programe na samom fakultetu, te nas upoznali sa sadržajima instituta i laboratorija na ovoj instituciji. Zahvaljujemo na ljubaznosti, puno smo toga naučili danas, a i nadahnuti smo vašim entuzijazmom i rezultatima koje postižete u svijetu poljoprivrede, te ruralnog razvoja.
Zatim smo posjetili naše kolege iz CERD-a (Centar za ekonomiju i ruralni razvoj) iz Banja Luke. Nakon što su nam direktor Miodrag Matavulj, te osoblje Bojan Čikić i Petar Ninić prezentirali organizaciju, ciljeve, projekte i sam magazin Moje selo, imali smo konstruktivan dijalog u kojem smo razmijenili ideje o potencijalnim aktivnostima naših kolega u njihovom novom centru kojeg grade u Krnetama (25 km od Banja Luke). Govorili smo o našim iskustvima na oglednoj farmi, o važnosti prakse za studente agronomije, te smo čak dobili priliku da predlažemo neke potencijalne rubrike u magazinu kojeg CERD izdaje. Zahvaljujemo se našim ljubaznim kolegama, bilo nam je ugodno i poučno da se na ovaj način susretnemo, a čak smo i dogovorili neke konkretne buduće projekte. Radujemo se uzvratnoj posjeti naših današnjih domaćina, biće nam drago da uzvratimo ljubaznost na našoj farmi.
Aktivnosti se organiziraju u okviru Nešto Više projekta “Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini”, kojeg podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Više fotografija pogledajte na našoj facebook-button stranici!

Komentariši