sajam-nsss

– Posjeta 83. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Grupa od 12 osoba iz Trebinja, Jablanice i Mostara – predstavnika malih i srednjih poduzeća, poljoprivrednika i osoblja i saradnika Udruženja građana Nešto Više posjetila je Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu 14. maja 2016. godine. Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede koji se u Novom Sadu održava od 14. do 20. maja 2016, predstavit će se oko 1500 izlagača iz 60 zemalja. Takođe, tokom sedam dana Poljoprivrednog sajma, očekuje se veliki broj konferencija, poslovnih i stručnih skupova, okruglih stolova, promocija i prezentacija. Zemlja partner 83. Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Italija, koja nastupa sa 16 kompanija. Kao dio pratećeg programa najimpozantnija je izložba poljoprivredne mehanizacije. Na ovogodišnjem sajmu posjetioci su bili u prilici vidjeti traktore i priključne strojeve u radu. Više od 50% ukupnog otvorenog prostora na sajmu pokriveno je poljoprivrednom mehanizacijom.
Na sajmu su predstavljeni i organski proizvodi i proizvodi sa oznakom geografskog porijekla iz Srbije. Ministrica poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da površina pod organskom proizvodnjom u Srbiji poslednjih pet godina postepeno raste, ali da bi mogla da bude mnogo veća. Preradom organskih proizvoda u Srbiji se bavi samo 67 preduzeća.
Studijska posjeta organizovana je u okviru Nešto Više projekta “Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini”, kojeg podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Više fotografija pogledajte na našoj facebook-button stranici!

Komentariši