ekipa-dobra

– Radost na farmi Nešto Više

06.04.2016. srijeda, KAKAV DAN! Najenergičniji tim Hercegovine danas je uspio najprije postaviti sisteme za navodnjavanje i folije na pola plastenika od 500m2, te zasaditi 1571 sadnicu – strpljivo, pametno, i nakon demonstracije i pojašnjenja kako i zašto se baš tako sadi svaka zasebna vrsta sadnica. Plan sadnje i sve pripreme, te organizaciju tima za danas je fantastično obavio naš mladi stručni suradnik Muhamed Garib! Sadnice nam je jutros dovezao ljubazni Boris iz Adria Histil-a (Gabela, Čapljina) oko 8:00 h, a tim je već počeo sa radovima na pripremi za sadnju.  Ovim putem želimo da pohvalimo naše partnere iz Adria Histil-a, posebno agronoma Ivicu Borovac sa kojim smo direktno surađivali. A evo i zašto: kroz cijeli proces pripreme smo imali podršku, nakon prezentacije naše farme i onoga čime se bavimo, i na osnovu geografskog područja dobili smo i stručnu podršku vezano za odabir sorti povrća, sve kako smo se dogovorili je ispoštovano do posljednje sitnice. A danas, u toku sadnje, otkrili smo dvije stvari: (1) uz ono što smo poručili, dobili smo 154 gratis sadnice, i (2) ama BAŠ svaka sadnica je zdrava, lijepa, vesela, bez ikakvih oštećenja (također, bravo za pakiranje!).
Možda ispadne da reklamiramo nekoga, ali ovi ljudi svojim kvalitetom poslovanja i sjajnim proizvodima vjerovatno ne trebaju dodatnu reklamu. Što se tiče nas: kapa do poda, svuda ćemo da ih hvalimo.
Od sadnica samo ljepši i bolji su naši praktikanti ♥ – kakva ekipa, nevjerovatni su! Koja je to energija, prepričati se zapravo i ne može. Poslodavci, obratite pažnju – i to samo ako tražite bistre, vrijedne i kreativne mlade ljude kojima biste dali šansu da se razvijaju i napreduju kao stručnjaci.
Deset nas, dakle u prosjeku svako po 160 sadnica (ne računajući druge zadatke). Na današnjoj temperaturi, to jeste pravi pothvat!
Jedna od dodatnih lijepih vijesti jeste da nas je danas na farmi posjetila i Amila Hodžić, ispred naših donatora i partnera iz USAID-a. Iako se bila pripremila na sadnju sa nama, nažalost je morala zbog hitnog poziva da nas napusti vrlo brzo. Neki drugi put 😉
Umorne ruke i bolne noge/leđa – odmorite se, naspavajte se, zaslužili ste! Sutra u nove pobjede – s radošću na tri naredna zadatka: SOS vrtić radionica, aktivnosti u hidroponiji (salata, blitva, priprema još dvije kade za krastavac), te akcija sadnje sa našim drugarima iz Osnovne škole Drežnica u njihovom dvorištu!
Aktivnosti se organiziraju u okviru Nešto Više projekta “Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini”, kojeg podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Više fotografija pogledajte na našoj facebook-button stranici!

Komentariši