trebinje-radiona

– Trebinje – održano stručno predavanje i radionica

Petak, 01.04.2016. godine, Udruženje građana Nešto Više“, u saradnji sa JU Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja, realizovalo je stručno predavanje na temu „Praktična primjena pesticida na području Trebinja za 2016. godinu“ koje je održao doc.dr Siniša Mitrić sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banja Luci. Predavanje, kojem je pisustvovalo 26 osoba, obuhvatilo je sljedeće teme: sistemičnost fungicida i insekticida i praktični značaj sistemičnosti, doziranje u vinogradarstvu i povrtarstvu, pepelnica vinove loze, prouzrokovači plamenjača vinove loze, krastavca, paradajza i paprike te pristup suzbijanju insekata.
U drugom dijelu dana održana je radionica „Osnove izrade prijedloga projekata“ koju je predvodila Vanja Sudar iz UG “Nešto Više”. Tokom radionice obrađene su sljedeće teme: kako funkcionišu nevladine organizacije, SWOT analiza i brainstorming te osnovni elementi prijedloga projekta. Radionici je prisustvovalo sedam osoba.
Zahvaljujemo se našim partnerima iz JU Agencija za mala i srednja preduzeća Grada Trebinja i našim učesnicima.
Aktivnosti se provode u okviru projekta „Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini“ koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) a realizira Udruženje građana „Nešto Više“.

Više fotografija pogledajte na našoj facebook-button stranici!

Komentariši