otvaranje_Akademije_1

– U okviru projekta EU ”Wood and Metal Technical Academy” Teslić (WMTA Teslić), u Tesliću svečano otvoren centar za obuke u drvnom i metalnom sektoru

otvaranje_Akademije_2otvaranje_Akademije_7
U okviru projekta koji finansira EU ”Wood and Metal Technical Academy” Teslić u prostorijama JU Srednje škole ”Nikola Tesla” u Tesliću, 30.09.2014. godine je svečano otvoren centar za obuke u drvnom i metalnom sektoru. Otvaranju je prisustvovao veći broj zvanica sa područja opštine Teslić, i to predstavnici opštine te većeg broja organizacija sa područja opštine Teslić.
Gosp. Duško Cvjetinović, menadžer projekta, je zvanice upoznao sa projektom i njegovim aktivnostima, te svečano uručio setifikate trenerima koji su prošli obuku u sklopu Treninga za trenere u projektu.
Gosp. Massimo Mina, šef Sekcije operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju u DEU BiH, je naglasio da je jedan od ciljeva EU da se kroz regularne obrazovne ustanove omogući obrazovanje odraslih u cilju omogućavanja cjeloživotnog učenja. Pored toga, naglasio je da je ovo dobar primjer saradnje, jer su u realizaciju ovog projekta uključeni svi relevantni akteri: lokalna zejdnica (Opština Teslić), obrazovna institucija (JU Srednja škola ”Nikola Tesla”) i civilno društvo (Udruženje građana ”Nešto Više”).
Načelnik Opštine Teslić, gosp. Milan Miličević je naglasio da je Opština Teslić podržala ovaj projekat, i da će u budućnosti uvijek podržavati slične inicijative, jer ovakvi projekti lakše i brže odgovaraju potrebama tržišta rada u odnosu na trenutni obrazovni sistem u BiH.
Projektom je obezbjeđen prostor, neophodna oprema i osoblje za sprovođenje obuka u drvnom i metalskom sektoru, za zanimanja: dizajnera namještaja (Corpus software), farbara/lakirera, dizajnera mašinskih dijelova (Inventor software) i varioca.
Projekat sprovodi Udruženje građana ”Nešto Više”, u partnerstvu sa JU Srednjom školom ”Nikola Tesla” Teslić. Ukupna vrijednost projekta je 110.540,34 eura od čega Evropska unija finansira 93.940,34 eura iz sredstva IPA 2009, a Opština Teslić 16.600 eura.
Kontakt osoba za više informacija:
Duško Cvjetinović, Projektni menadžer, Email: duskocvjetinovic@nestovise.org , Tel: 033 788 740033 788 740

Komentariši