united

– Košarkaški kamp za učenike srednjih škola

united2Untitled3
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Patrick S. Moon je 03.05.2013. na prigodnoj svečanosti uručio certifikate učesnicima Međuetničkog  košarkaškog  kampa za učenike srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, održanom na Ilidži u okviru programa Internacionalnih sportskih inicijativa.
Finansiranje programa omogućili su američki državni biro za obrazovanje i kulturu i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu s Centrom za međukulturalno obrazovanje i razvoj Univerziteta Georgetown iz Washingtona, u saradnji s bosanskohercegovačkim partnerom Udruženjem građana ”Nešto Više”.
Kamp je prva komponenta programa i predstavlja obostranu razmjenu mladih lidera u sportu koji će naglasiti liderstvo, timski rad, toleranciju i međuetničku saradnju.
Druga faza projekta bit će održana u junu, a podrazumijeva dvadesetodnevnu posjetu Sjedinjenim Američkim Državama za 12 izabranih trenera. Oni će se  u Washingtonu i New Yorku  susresti sa stručnjacima koji vode programe za rizičnu grupu američke mladeži da bi usavršili svoja znanja i razvili nove metode koje će  primijeniti u radu s mladim košarkašima. Stečeno znanje implementirat će putem projekata u svojim zajednicama.

Komentariši