Cazin_logo

– Javni poziv za mlade i žene u Cazinu

dvvlogowebnv-logotip
Udruženje građana ‘’Nešto Više’’, u saradnji sa Općinom Cazin objavljuje:
JAVNI POZIV
Za izbor korisnika projekta ‘UNAPREĐENJE VJEŠTINA MLADIH I ŽENA U POLJOPRIVREDNOM SEKTORU CAZINA’’, koji na području Općine Cazin realizuje Udruženje građana ‘’Nešto Više’’, a koji je finansiran od strane dvv international – Ured u Bosni i Hercegovini i Općine Cazin.
Poziv je namijenjen za poljoprivredne proizvođače do 30 godina starosti i žene koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom sa područja općine Cazin. Izuzetno, mogu se prijaviti proizvođači do 40 godina starosti, pri čemu će prednost imati proizvođači do 30 godina i žene.
U okviru poziva, organizovaće se stručne edukacije i edukacije iz oblasti pisanja biznis planova. Edukacije će biti organizovane u 2 modula i grupe će imati po najviše 40 poljoprivrednih proizvođača, s tim da će trening iz pisanja biznis planova biti rađen u četiri grupe po 10 korisnika:
MODUL 1. – Pisanje biznis plana (1 dan) , Proizvodnja mlijeka (1 dan), Višenamjenska poljoprivredna proizvodnja (1 dan)
MODUL 2. – Pisanje biznis plana (1 dan), . Proizvodnja voća i povrća (vanjska i unutar staklenika) (1 dan) , Zaštita usjeva (1 dan)
Po završenim edukacijama, poljoprivredni proizvođači će razvijati svoje biznis planove i imat će priliku aplicirati za dio sredstava za realizaciju biznis planova. Najkvalitetnijih 10 biznis planova će biti podržano grantovima u vrijednosti do 1.000 KM, a isti će biti odabrani od strane komisije koju će činiti predstavnici Općine Cazin, UG „Nešto više“ i poljoprivrednih udruženja.
Za prijavu na Javni poziv  potrebna je  sljedeća dokumentacija:
  1. Popunjen obrazac zahtjeva,
  2. Potvrda sa biroa za zapošljavanje,
  3. Potvrda o upisu u registar poljoprivrednih proizvođača,
  4. Potvrda o upisu u registar poljoprivrednih klijenata,
  5. Potvrda o članstvu u nekom od registrovanih poljoprivrednih udruženja sa područja općine Cazin,

Izbor korisnika će izvršiti komisija sastavljena od predstavnika Općine Cazin, UG „Nešto više“, Biroa rada Cazin i poljoprivrednih udruženja, a izabrani korisnici će biti obavješteni o tome pismenim putem do 02.04.2013. godine.

Obrazac zahtjeva se može preuzeti u šalter sali Općine Cazin, prostorijama Biroa za zapošljavanje i online na web stranicama:
Kompletan tekst Javnog poziva i Zahtjeva za Javni poziv možete preuzeti ovdje:
Zadnji rok za predaju zahtjeva je utorak 26.03.2013.godine.
Popunjen zahtjev sa pratećom dokumentacijom predati na protokol Općine Cazin, svakim radnim danom od 900-1400h.
Za sve dodatne informacije obratiti se na broj telefona: 065 514 031.

Komentariši