nv-logotip

– Odabrani učesnici za Program Internacionalnih Sportskih Inicijativa

SportsUnited_logoCIEDDepartment_logoThe International Sports Programming Initiative is financed by SportsUnited of the United States   Department  of State Bureau of Education and Cultural Affairs and the United States Embassy.
Obavještavamo sve prijavljene klubove/škole da je nakon velikog broja pristiglih aplikacija za učešće u ovome Programu izvršen odabir 12 aplikanata. Odabir je izvršen  na osnovu kriterija propisanih Programom, te direktnih intervjua (na engleskom jeziku) sa predstavnicima klubova/škola koje su ušle u uži izbor.
Za učesnike u Programu su odabrani sljedeći klubovi/škole, te njihovih 36 omladinaca/omladinki (redoslijed je nasumičan):
KK BASKET 2000, Banja Luka
KK PLAY OFF, Sarajevo
ŠKOLA KOŠARKE START, Tuzla
KK WBS BASKETBALL, Teslić
ŽKK „RMU-BANOVIĆI“, Banovići
KK LIONS, Tuzla
OKK PRNJAVOR, Prnjavor
KK SALINAS FALCONS, Tuzla
KK FINDO, Doboj
SSŠ SILVIJE S KRANJČEVIĆ, Livno
MSŠ B. PETROVAC, Bosanski Petrovac
KK BUDUĆNOST, Bijeljina
Sa detaljima oko narednih koraka odabrani učesnici će biti blagovremeno obaviješteni putem emaila i telefona.
Ovom prilikom zahvaljujemo svim aplikantima na interesu za učešće u Programu, a odabranim kandidatima čestitamo na uspjehu.
Ciljna grupa Programa su mladi lideri od 14 do 17 godina, učenici srednjih škola, koji treniraju košarku, kao i njihovi treneri i nastavnici. Jedan od ciljeva ovog programa je promovisanje međukulturalnog razumijevanja i saradnje kroz razvoj košarke u Bosni i Hercegovini.  Finansiranje ovog programa je omogućila vlada Sjedinjenih Američkih Država, odnosno Državni Biro za obrazovanje i kulturu i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu putem programa SportsUnited of the United States. Program realizuje Centar za Međukulturalno Obrazovanje i Razvoj, Univerziteta Georgtown iz Washington-a, u saradnji sa bosanskohercegovačkim partnerom, Udruženjem  građana „Nešto Više“.

Komentariši