juzzks-logo

– Održan sastanak sa predstavnicima JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo

U Sarajevu je 09.08.2012. godine održan sastanak sa predstavnicama JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Zamirom Velić – Rukovoditeljem sektora za posredovanje u zapošljavanju i Aidom Bubalo Bejtula – Šefom odjeljenja za posredovanje u zapošljavanju. Ispred Udruženja građana“Nešto Više“ bile su prisutne Angelina Lučić – Projekt menadžer I Jelena Backović – Projekt asistent.
Sastanak je održan u svrhu prezentiranja povlastica za poslodavce koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom, i predstavljen kataloga biografija korisnika projekta: “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”.
Tom prilikom je dogovorena distribucija kataloga na sve općinske biroe Kantona Sarajevo, kao i u Centar za informiranje, savjetovanje i obuku (CISO), a sve u cilju  boljeg upoznavanja potencijalnih poslodavaca sa vrstom kadra koji se predstavlja u katalogu. Dogovorena je promocija kataloga na službenoj web stranici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.
Projekat “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”je podržan od strane Ambasade Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini.

Komentariši