budget_trening_1

– Održan peti u nizu treninga iz osobnih i specifičnih životnih vještina: “Budžet, izvještavanje i prikupljanje sredstava”

budget_trening_2budget_trening_3budget_trening_4
U Sarajevu je 11. i 12.08.2012. godine, u okviru projekta “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom” održan  peti dvodnevni trening pod nazivom  “Budžet, izvještavanje i prikupljanje sredstava”
za dvije grupe od ukupno 30 korisnika projekta, a koji se, pored informatičke obuke, educiraju u oblasti osobnih i specifičnih vještina tokom projekta. Trening su održali Aleksandar Bundalo i Adnan Čavćić iz Udruženja građana “Nešto Više”.
Na treningu je korisnicima predstavljen proces nastajanja budžeta, i te alati koji će im olakšati izradu budžeta. Nakon toga su korisnici treninga, radeći u malim grupama i uz podršku trenera, počeli izradu budžeta za svoje projektne ideje.Također korisnici su upoznati sa osnovnim procesa prikupljanja sredstava, rukovođenja i praćenja trošenja doniranih sredstava, te kako transparentno izvještavati o utrošku sredstava.
Na kraju treninga, učesnicima su dodjeljeni certifikati o učešću na treningu.
Projekat „Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom“ je podržan od strane Ambasade Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini.

Komentariši