LOGO-Inkluzija

– Dodjeljeni certifikati iz AutoCad-a

Holland_logoautocad1autocad2
U Sarajevu je, 27.06.2012., održana ceremonija dodjela certifikata za grupu 3 korisnika projekta “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”. Svih osam polaznika ove grupe su uspješno položili finalni standardizirani test (31.05.2012.) iz prvog modula edukacije, oblast AutoCad-a, tehnike 2d crtanja. Dodjela certifikata je upriličena u prostorijama Centra za poslovnu edukaciju Sarajevo. Certifikate su dodijelili Emir Hulusić, direktor Centra za poslovnu edukaciju, i Angelina Lučić, projektni menadžer projekta (UG Nešto Više).
Certifikati su uručeni sljedećim korisnicima projekta: Radmila Turanjanin, Amela Velić, Edina Kurić-Zorlak, Mirza Alihodžić, Nermin Kožo, Anes Trebinjac, Elmedin Lelo i Jelena Backović.
Ova grupa korisnika će se do završetka projekta “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom” (15.09.2012.) educirati iz još dvije informatičke oblasti: Grafički dizajn, osnove i Web dizajn, osnove. Cilj projekta jeste osnažiti i pripremiti polaznike ove, ali i druge dvije grupe korisnika, da budu konkurentniji na otvorenom tržištu rada, kako bi mogli aplicirati poslodavcima kao kompetentni potencijalni zaposlenici.
Osoblje Udruženja građana Nešto Više s ponosom čestita svim članovima grupe 3 na uspješnim rezultatima!
Projekat “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom” je podržan od strane Ambasade Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini.

Komentariši