Ljubinje_01

– Završeni građevinski radovi na Bukovom potoku, opština Ljubinje

Ljubinje_019Ljubinje_02ljubinje_03
Realizacijom projekta „Natkrivanje drenažnog kanala oborinskih voda u gradskoj zoni Ljubinja“ postignuto je unapređenje ekoloških uslova u opštini Ljubinje kroz natrkrivanje Bukovog potoka, drenažnog kanala koji je služio kao ilegalna deponija smeća, u dužini od 64 m. Natkriveni prostor će nakdnadno biti pretvoren u igralište za djecu. Tehnički prijem radova je obavljen u utorak 05.06.2012. godine u prisustvu predstavnika opštine Ljubinje, predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih Nacija i Udruženja građana “Nešto Više”. Izvođač radova je bilo građevinsko preduzeće “NEIMARSTVO-plus” d.o.o. iz Ljubinja. Održavanje kanala će preuzeti opština Ljubinje.
Projekat, implementiran od strane Udruženje građana “Nešto Više”, realizuje se u okviru MDG-F programa Očuvanje okoliša i klimatske promjene: „Standardizacija upravljanja okolišem: povezivanje lokalnih i državnih aktivnosti u BiH“ – trogodišnjeg programa koji zajednički provodi pet UN agencija: UNDP, UNV, UNEP, FAO i UNESCO, u partnerstvu sa Ministarstvom za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH, Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Ministarstvom okoliša i turizma FBiH, Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, opštinama, te organizacijama civilnog društva.
Finansiranje je obezbjeđeno od strane španskog Fonda za dostizanje milenijumskih razvojnih ciljeva (MDG-F) i opštine Ljubinje. Vrijednost projekta je oko 72.000 KM.

Komentariši