berkovici1

– Uspješno završen projkat zaštite izvorišta pitke vode Trebesin, opština Berkovići

berkovici2berkovici3berkovici4
U okviru projekta „Unapređenje vodosnabdjevanja u opštini Berkovići“ izvršeno je osposobljavanje i zaštita izvorišta Trebesin (kaptaža i rezervoar) čime je dobijeno sigurno i zaštićeno izvorište pitke vode te osigurana kvaliteta vodosnabdjevanja za 320 domaćinstava na području Berkovića. Tehnički prijem radova je obavljen u petak 11.05.2012. godine u prisustvu načelnika opštine Berkovići, predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih Nacija i Udruženja građana “Nešto Više”. Izvođač radova je bilo građevinsko preduzeće “Hercegovinainvest” d.o.o. iz Berkovića. Održavanje izvorišta će preuzeti Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ iz Berkovića.
Projekat, implementiran od strane Udruženje građana “Nešto Više”, realizuje se u okviru MDG-F programa Očuvanje okoliša i klimatske promjene: „Standardizacija upravljanja okolišem: povezivanje lokalnih i državnih aktivnosti u BiH“ – trogodišnjeg programa koji zajednički provodi pet UN agencija: UNDP, UNV, UNEP, FAO i UNESCO, u partnerstvu sa Ministarstvom za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH, Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Ministarstvom okoliša i turizma FBiH, Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, opštinama, te organizacijama civilnog društva.
Finansiranje je obezbjeđeno od strane španskog Fonda za dostizanje milenijumskih razvojnih ciljeva (MDG-F), opštine Berkovići i jednim dijelom Udruženja građana „Nešto Više“. Vrijednost projekta je oko 20.000 KM.

Komentariši