NDC_Mostar

– UGOVORENA MJESTA STAŽIRANJA ZA CSBSJU STUDENTE U MOSTARU

Los_RosalesSuncecsbsjuUG_NESTO_VISE_LOGO
Tokom druge polovine januara 2012, uspostavljeni su kontakti sa više nevladinih organizacija i institucija u BiH u cilju odabira kvalitetnih prilika za stažiranje američkih studenata sa College of Saint Benedict/Saint John's University (CSBSJU). Za ljetno stažiranje studenata sa ove partnerske institucije, za 2012. godinu odabrano je devet kandidata, od kojih će po tri biti smješteni u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci.
Za sada su održani sastanci i potvrđena stažiranja studenata u Mostaru: Nansen Dialog Centar (NDC), sastanak je održan sa direktorom Elvirom Đuliman, Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama Los Rosales, sastanak je održan sa ravnateljicom Aidom Milavić, te Udruženje roditelja i prijatelja osoba sa posebnim potrebama Sunce, sastanak je održan da direktoricom Ernom Kotlo. Studenti koji će stažirati u ovim organizacijama su Lindsay Brull (NDC), Kyra Knoff (Los Rosales) i Jenna Franklin (Sunce). U narednom periodu osoblje UGNV će raditi sa predstavnicima ovih organizacija na razvoju opisa posla za stažiste, kako bi se osam radnih sedmica stažiranja (21.05. – 13.07.2012.) što bolje i kvalitetnije isplaniralo.
Osoblje NV je uspostavilo kvalitetne kontakte sa organizacijama u Sarajevu i Banja Luci, sa istim ciljem. Čim vremenske prilike dopuste, organizirat će se sastanci sa predstavnicima organizacija u ovim gradovima, kako bi se potvrdila mjesta stažiranja, te radilo na narednim koracima pripreme opisa posla za stažiste.
Ovom prilikom osoblje NV želi zahvaliti svima koji su izrazili spremnost suradnje na projektu Ljetnog stažiranja za američke studente u BiH. 2012. godina će biti peta godina realiziranja ovog projekta.

Komentariši