MDGIF

– Nešto Više traži dva konsultanta za poziciju mentora na projektu

nv-logotipU okviru projekta Life skills for the future – let’s learn, let’s do it! (Životne vještine za budućnost – učimo, radimo!), Udruženje građana Nešto Više traži dva konsultanta na poziciji mentora na period od tri mjeseca (mart/ožujak, april/travanj i maj/svibanj 2012.), i to za regije Mostar i Banja Luka. Projekat podržava MDG-F Program Zapošljavanja i zadržavanja mladih.
Sve prijave za mentore (regija Mostar i regija Banja Luka) primaju se na e-mail adresu ademlisicic@nestovise.org
Za sva dodatna pitanja, molimo, obratite se Projektnom koordinatoru (Adem Lisičić) na broj telefona: 066 711 276.


Opis posla za mentore:
•    Raditi sa nastavnicima i učenicima u YERP zajednicama (Mostar regija: 5 škola u Mostaru, 3 škole u Trebinju, po 2 škole u Širokom Brijegu i Livnu; Banja Luka regija: 5 škola u Banja Luci, te po 2 škole u Prijedoru, Bihaću i Doboju)
•    Posjete školama (jednom ili dva puta mjesečno po školi, procjenjuje se oko 7 sati rada mjesečno po školi, što uključuje vrijeme pripreme i izvještavanja)
•    Pružanje tehničke pomoći, podrške i mentorisanja na terenu (u školama) nastavnicima i učenicima tokom ugovornog perioda
•    Asistiranje projektnom koordinatoru pri prikupljanju tenderske dokumentacije za male grantove školama
•    Asistiranje nastavnicima i učenicima u implementaciji učeničkih poduzetničkih projekata
•    Suradnja sa menadžmentom škola
•    Pripremanje mjesečnih izvještaja o napretku nakon svakog treninga.

Mentori će biti odabrani na osnovu sljedećih kriterija:
•    Iskustvo u radu sa lokalnim školama
•    Iskustvo u radu sa nastavnicima i učenicima (po mogućnosti u oblasti razvoja poduzetništva)
•    Iskustvo u radu mentorisanja u školama
•    Vještina observacije
•    Mobilnosti

Mjesečne naknade za mentore:
Regija Mostar – 760 KM
Regija Banja Luka – 800 KM, što uključuje troškove telefona, putovanja i rada.

Generalni opis zadataka mentora: U školama će biti osnovane poduzetničke sekcije sastavljene od 10 učenika i jednog nastavnika kao voditelja sekcije koji će raditi sa njima na osnovu razvijenog modula rada. Mentorov zadatak je osigurati da se sekcija u svakoj školi odvija prema dinamici planiranoj modulom, pružati podršku tokom ugovornog perioda od tri mjeseca, te komunicirati sa Projektnim koordinatorom o napretku u regiji i drugim zadacima sa liste dužnosti.

 

Mentor će, prema procjenama, raditi oko 7 sati sa svakom školom mjesečno, asistirajući nastavnicima i pomažući učenicima. Radno vrijeme će biti fleksibilno i prilagođavaće se nastavnicima i učenicima. Mentori će pripremati mjesečne izvještaje o napretku, tokom ugovornog perioda.
Mentori će biti angažirani prema procedurama pripremljenim od strane projektnog tima. Tokom mentorisanja, svaki mentor će obavljati svoje dužnosti u suradnji sa projektnim koordinatorom.

 

U periodu 27-28-29.02.2012. održaće se trening za sve projektne mentore u Sarajevu (troškove treninga snosi Udruženje građana Nešto Više).

Komentariši