SJU_Alumni_-_CSB_Alumnae

– Sastanak BH diplomaca College of Saint Benedict/Saint John's University Minnesota

Udruženje građana “Nešto Više” i BH odjeljenje diplomaca Saint John's Univerziteta organizirali su svečanu večeru i dnevnu koktel zabavu u Sarajevu, 09-10. septembra 2010, za sve bosansko-hercegovačke diplomce CSBSJU.

Diplomci su se sastali i družili sa uvaženim gostima iz The Whalen Family Foundation, gospodinom i gospođom Whalen, te gospođama Yamasaki i Fesler. Našu zemlju je po prvi puta posjetila visoka delegacija Saint John's-a: Predsjednik Fr. Robert Koopmann, i gospodin Rob Culligan, Zamjenik predsjednika institucionalnog razvoja.

Tokom svečane večere, diplomantice Saint Benedict College-a su i formalno organizirale BH odjeljenje diplomaca CSB. Nakon potpisivanja osnivačkih dokumenata, diplomantice su za prvu predsjednicu odjeljenja odabrale gospođicu Jelenu Maksimović, u mandatu od dvije godine.

Diplomci su se uz ugodno druženje podsjetili studentskih dana, te planirali svoje buduće aktivnosti.

Osoblje “Nešto Više” se i formalno sastalo sa delegacijom SJU-a. Na sastanku su dogovoreni naredni koraci za unaprijeđenje postojećih aktivnosti između NV i CSBSJU (internshipi za američke studente u BiH, treninzi za BiH građanstvo u suradnji sa profesorima CSBSJU), te razvoj novih aktivnosti (kratkoročni i semestralni internacionalni programi u BiH za studente i osoblje sa CSBSJU).

Naši dragi gosti iz SAD-a su potom posjetili znamenitosti Sarajeva, Mostara i Dubrovnika.

Komentariši