Naši timovi učestvovali na regionalnom okupljanju socijalnih preduzetnika u Tirani na projektu RISE

Iza nas je još jedno regionalno druženje na projektu #RISE gdje razvijamo ideje sociopoduzetničkog karaktera. Družili smo se, a i vrijedno radili, na Bootcampu u Tirani, Albanija, na kojem su prisustvovali lokalni inkubatori i RISEri sa Zapadnog Balkana, članovi konzorcija i RISE-ri.

Predstavnici BH timova 𝐁𝐮𝐬 𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐦𝐞 i 𝐌𝐢𝐧𝐠𝐥𝐢𝐧𝐠 su imali priliku da se upoznaju sa članovima drugih timova iz regiona  i da predstave i razvijaju svoje ideje na ovom događaju.
Događaj je otvorio g. Shkelzen Mark, direktor Yunus Social Business Balkans nakon čega je uslijedio govor g. Realda Kete, savjetnika državnog ministra za zaštitu poduzetništva u Albaniji, gđe. Ardite Bonatti, direktorice operacija RYCO-a i gđe. Kelly Robin, zamjenica upravnog direktora PULSE-a.
Za tri vrlo intenzivna dana, učesnici su imali priliku da se upoznaju kroz  dnevne sesije, koje je animirala Vanja Kukrika, projektni službenik SEEYN-a, kako bi bolje razmjenjivali i radili zajedno u budućnosti.
Sesija, koju je animirao Adem Liščić, Projekt menadžer u UG NEŠTO VIŠE, omogućila je učesnicima da
izrade prototip svog projekta kako bi imali potpunu sliku konačnog proizvoda i njegovog učinka.
U sklopu ta tri dana, projektni menadžeri iz lokalnih inkubatora pružili su podršku timovima u skladu s njihovim specifičnim potrebama u poslovnom modelu, brendiranju i predstavljanju te prodaji i marketingu.

Svaki je tim intenzivno radio na predstavljanju svog projekta pred uglednim žirijem koji je uključivao Arditu Bonatti, direktoricu operacija u RYCO-u, Maju Kovačević, koordinatoricu projekta u PULSE Balkans i Kelly Robin, zamjenicu direktora u PULSE-u (SOS Grupa).

UG NEŠTO VIŠE je Lokalni inkubator na projektu RISE gdje pomažemo mladim ljudima iz Bosne i Hercegovine ali i Zapadnog Balkana da razvijaju i implementiraju svoje poslovne ideje sociopoduzetničkog karaktera.
RISE activities are being implemented by 6 organizations of the Western Balkans region: ARNO Balkan Green Foundation Nešto Više SMart Kolektiv Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis Yunus Social Business Balkans.
RISE – Regional Incubator for Social Entrepreneurs project is co-funded by AFD – Agence Française de Développement #EuropeanUnion and Regional Youth Cooperation Office – RYCO. Its consortium consists of Groupe SOS Regional Youth Cooperation Office – RYCO SEEYN and OFAJ DFJW

#risewb #empowerise #risetogether #socialentrepreneurship #wechangewesternbalkans #risebootcamp #riseup #changemakers #socialimpact