Podržali smo osnivanje 3 nova biznisa u Banovićima.

Za 3 nova biznisa u Banovićima dodijelili smo   grantove  od po 7.000 KM tj 21.000 KM ukupno koje smo obezbijedili uz podršku 🇪🇺 Evropska unija u Bosni i Hercegovini i Međunarodna organizacija rada u BiH će zajedno sa dodatnim sredstvima Općine Banovići i podrškom koju ćemo pružiti kroz #LPZBanovići biti dobar vjetar u leđa novoosnovanim biznisima.
Dodijelili smo i certifikate za uspješno završenu #SYB obuku (Pokreni Svoj Posao) za 7 osoba.
UG „Nešto Više“ zajedno sa Općinom Banovići implementira projekat „Partnerstvom do posla“ u okviru „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II)
Lokalna partnerstva za zapošljavanje

Početkom naredne godine raspisat će se ponovo Javni poziv za obuku zainteresiranih građana, a za još pet odabranih projekata osigurat će se finansijska sredstva. Osim što će biti podržano ukupno 8 biznisa, tokom trajanja projekta (do kraja 2023. godine) planirano je da se obezbijedi prekvalifikacija za ukupno 80 osoba, odnosno da se zaposli ili samozaposli njih 35.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Banovići koje implementira ovaj projekat je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Ukupna vrijednost projekta za Banoviće je 351.640,00 konvertibilnih maraka od čega će Općina osigurati 38.000,00 KM. Ostalo su grant sredstva Evropske unije.


Općina Banovići
#novaradnamjesta #noveprilike #LPZ #LEP #MOR #NeštoViše #ILO 🇧🇦