Pogledajte prvu epizodu našeg “Mostar- prostori koji pokreću” podcasta

Pokrenuli smo podcast u sklopu projekta “Mostar- prostori koji pokreću” čija je osnovna ideja u javnost prenijeti glas predstavnika svih skupina koje žive i djeluju u Mostaru a rijetko im se daje prilika da medijski istupaju i iznesu svoje mišljenje o javnim prostorima, načinu na koji ih doživljavaju i da sa svojim savjetima i sugestijama pomognu onima koji projekt realiziraju.

Gošća pilot epizode je Danijela Kegelj, predsjednica Udruge “Vedri osmijeh” i direktorica J.U. “Vrtići Mostar”, istaknuta dugogodišnja pedagoginja, aktivistica za prava osoba s invaliditetom i društvena radnica.

Danijelu smo zamolili da detektira kritične točke mostarskih javnih prostora, a pitali smo je i je li primijetila neke pozitivne prakse, koliko sluha prema potrebama članova njezine udruge pokazuju nadležne institucije i kakve je ideje donijela sa putovanja po Europi.

U sljedećim epizodama gledatelje očekuju brojni zanimljivi gosti koji će iz svih perspektiva govoriti o trenutnom stanju i viziji budućnosti za javne prostore u gradu Mostaru.

Mostar – Prostori koji pokreću i obnavljaju je trogodišnji projekt, koji ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građana/ki i potporu njihovim inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i gospodarskog života u gradu Mostaru. Projektom se namjerava podržati građane/ke i lokalne vlasti da učinkovito koriste nove vještine, alate i mehanizme za rješavanje prioriteta na uključiv, rodno osjetljiv, participativan i sustavan način.

 

Više o projektu na https://prostorikojipokrecu.ba/

 

Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja diljem svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).

Projekat financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva.