Sastanak o izradi omladinske politike i aktivizma

Pomoćnica ministra za mlade Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Branka Malešević, razgovarala je sa izvršnim direktorom UG ′′ Nešto Više “, Aleksandrom Bundalom i generalnim menadžerom Omladinske organizacije PRONI-Centra za omladinski razvoj, Jasminom Jašarević o realizaciji trogodišnjeg projekta ′′ Zadržavanje mladih u BiH – opća mobilizacija “, finansirana od strane Delegacije EU u BiH.
′′ Kada je riječ o izradi Omladinske politike Republike Srpske za period 2021-2025. godina razgovarali smo o tehničkoj podršci koju će nam ove organizacije pružiti kroz pomenuti projekat. Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta omladinskih organizacija za aktivno učešće u izradi strateških dokumenata sa akcentom na reforme obrazovanja i zapošljavanja u cilju zadržavanja mladih, naveli smo da je kada je u pitanju zapošljavanje izuzetno važno razvoj omladinskog preduzetništva ′′ – objasnio je Malešević.
Na sastanku je, između ostalog, istaknuta potreba animiranja mladih kako bi uspostavili bolju saradnju sa institucijama koje su nadležne za obrazovanje i zapošljavanje, ali i da se mladima omogući učešće u procesima javnih konsultacija na ove teme.