RISE: Podrška idejama socijalnog preduzetništva i razvoju mladih ljudi sa zapadnog Balkana

Supporting social entrepreneurship ideas and development of young people from Western Balkans. RISE Journey je naziv projekta kojeg implementiramo

RISE – Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike je projekat za motivisane, predane mlade ljude, koji su spremni da uče i da donose promjene za dobrobit zapadnog Balkana. Naš cilj je da podržimo vaše socijalno preduzetničke ideje koje će region učiniti boljim mjestom.

6 timova koje smo odabrali da kroz RISE program razviju i ostvare svoje ideje i inovativna rešenja za pozitivne promjene u Bosni i Hercegovini i Zapadnom Balkanu!💡

Zajedno sa mladima iz još 5 zemalja Zapadnog Balkana, ovi kreativni timovi mladih dobiće mentorsku podršku, edukaciju, nove kontakte, putovanja i mogućnost da osvoje finansijsku podršku za pokretanje socijalnog preduzeća. 💪📈 Čestitamo! 🎉

👉 MindOE

👉 Recenzent

👉 Sun Smile

👉 NukleVrt

👉 Za sve generacije

👉 3d Masters

Mi predstavljamo grupu od 10 partnera iz zapadnog Balkana, Njemačke i Francuske koji su u potrazi za mladim ljudima iz regiona baš kao što su timovi koje smo odabrali, koji donose promjene, i koji će nam pomoći u razvoju socijalnog preduzetništva kako bi imali bolja društva.

Naše Udruženje Nešto Više je jedna od 6 organizacija sa zapadnog Balkana koje je izabrano kao „Lokalna Struktura (LS)“ za Bosnu i Hercegovinu.

@RISE – Regional Incubator for Social Entrepreneurs podržan je od strane AFD – Agence Française de Développement, Evropske unije, @Regional Youth Cooperation Office – RYCO, PULSE Group , SEEYNi OFAJ DFJW.

#risewb#socialentrepreneurship#youth#WB6

OVO SU DVA TIMA KOJE SMO ODABRALI I PODRŽALI FINANSIJSKI I MENTORSKI

RISE Journey posebno je prilagođen program u kojem je učešće besplatno i koji će vam pomoći da naučite, rastete i napravite promjene u svojoj okolini. Usredsređeni smo na saradnju, razmjenu ideja i vršnjačko učenje kako bismo postigli bolje rezultate.

Imate li ideju ili inovativno rješenje za novi i bolji pristup obrazovanju, osnaživanju žena, kulturi, ruralnom razvoju, zdravlju ili zaposlenosti u svojoj zajednici? Vještine, znanje i iskustvo socijalnog preduzetništva pomoći će vam da riješite socijalna i / ili  pitanja zaštite životne sredine koja vas posebno interesuju i pomoći će vam da zaradite dok to radite!

RISE Putovanje vam takođe pruža mogućnost učestvovanja u posebnoj vrsti podrške kroz grantove za mobilnost  i razvoj poslovanja u drugoj fazi Putovanja. Ova sredstva će vam pomoći da istražite regionalne prakse socijalnog poslovanja i predstavljaće finansijsku podršku za vaš početak

RISE podržava mlade donosioce promjena kako bi njihove ideje postale stvarnost. Hajde da radimo zajedno i omogućimo da bolja društva rastu!!

Mi predstavljamo grupu od 11 partnera iz zapadnog Balkana, Njemačke i Francuske koji su u potrazi za mladim ljudima iz regiona baš kao što ste vi, koji donose promjene, i koji će nam pomoći u razvoju socijalnog preduzetništva kako bi imali bolja društva.

Naše Udruženje Nešto Više je jedna od 6 organizacija  sa zapadnog Balkana koje je izabrano kao „Lokalna Struktura (LS)“ od strane WESTERN BALKANS – RYCO, GROUPE SOS Pulse, the South East European Youth Network (SEEYN), the Institut Français and the Franco-German Youth Office (FGYO/OFAJ)

This project is co-funded by the French Development Agency (AFD) and the Regional Youth Cooperation Office (RYCO)”.

 

 

Odabrali smo 6 RISE timova iz BiH

 Tokom 4 mjeseca Ideacije gradićeš svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaćeš podršku eksperata i mentora, sa kojima ćeš proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća.

Dva najbolja tima iz BiH odnosno ukupno 12 timova iz regiona, dobiće dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da sprovedu svoje ideje i ostvare pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu.

RISE Putovanje ima nekoliko koraka:

  • Poglavlje ideacije – Podrška u razvoju tvoje ideje, u trajanju od 4 mjeseca;
  • Tailor-made program podrške za razvoj tvoje ideje;
  • Design thinking radionice;
  • Demo dan;
  • Poglavlje Inkubacije – u trajanju od 6 mjeseci;
  • Testiranje i validiranje ideje, grant za razvoj biznis ideje;
  • Regionalna putovanja i umrežavanje;
  • RISE Završni događaj.