Novi projekat – “Unapređenje radnog okruženja organizacija osoba sa invaliditetom”

Sa ciljem da doprinesemo da osobe sa invaliditetom imaju što bolje uslove za rad, obrazovanje i druge svakodnevne aktivnosti odlučili smo da radimo sa pet organizacija osoba sa invaliditetom kako bi smo unaprijedili njihovo radno okruženje, a samim time otvorili nove mogućnosti za osobe sa invaliditetom. Projekat smo nazvali  “Unapređenje radnog okruženja organizacija osoba sa invaliditetom” i naš fokus je područje Mostarske regije. Projekat je podržan od strane Federalnog Ministarstva rada i socijalne politike.
Odmah smo počeli sa aktivnostima i  prvi koraci su bili odabir pet organizacija koje rade sa osobama sa invaliditetom, a zatim u suradnji sa njima odabir pet mladih praktikanata koji će proći dvomjesečnu obuku na pisanju projekata za svoje organizacije. Naši treneri i mentori će dati sve od sebe da svaka od uključenih organizacija do nove godine ima razvijen i napisan kavalitetan projekat koji ćemo prevesti i na engleski jezik kako bi organizacije mogle aplicirati za sredstva i kod stranih donatora.
Radujemo se što ćemo na ovom projektu surađivati sa Mateom (Udruga Vedri osmijeh), Samnom (Udruženje Ružičnjaka Los Rosalesa), Adisom (Udruženje Sunce), Mensadom (Udruženje Naša djeca – Our Kids u BiH), te Marijom (Udruga za Down Sindrom), i naravno sa osobljem svih pet organizacija. Zavrćemo rukave, oštrimo olovke – vrijeme je pisanja projekata i učenja novih vještina.

Zahvaljujemo Federalnom Ministarstvu rada i socijalne politike što su omogućili realizaciju ovog projekta.