Savremenim alatima do bolje medijske vidljivosti

Nakon analize našeg dosadašnjeg rada i u kojoj mjeri je to prezentovano javnosti i našim korisnicima zaključili smo da je mnogo više urađeno nego što smo to podijelili sa javnošću putem medija ili naših internih kanala. Sličan problem ima i većina organizacija u BiH  tako da je CARE International odlučio da pruži podršku za 7 organizacija te organizovao trodnevni trening ”Komunikacija putem društvenih medija”. Trening se održao od 1.10. do 3.10. 2019. u Hotelu Termag na Jahorini gdje je naš predstavnik Adem Lisičić  bio jedan od učesnika treninga.

Na trodnevnoj obuci, obrađene su tehnike i alati za postizanje bolje vidljivosti putem digitalnih medija. Social Media Marketing, Content Marketing, Storytelling, Facebook/Instagram i Google oglašavanja. Takođe, dogovoreni su daljnji koraci oko optimizacija i unapređenja webstranica organizacija te planovi za zajedničku promociju.

Poboljšati vidljivost i prepoznatljivost i kod korisnika i kod donatora

Nakon treninga na kojem smo dobili  odlične smjernice i naučili raditi sa savremenim alatima za promociju nastojat ćemo da sve naše aktivnosti budu prezentovane što široj javnosti ali korištenjem alata za targetiranje ciljane publike  i da budemo sigurni da su informacije došle do onih kojima mogu biti od najveće koristi.

Finansijsku podršku za radionicu ”Komunikacija putem društvenih medija” u saradnji sa Agencijom Web Studio iz Mostara pružio je CARE International kroz projekat „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH“, kojeg finansira Vlada Češke Republike i CARE Češka.

Kroz projekat „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH“ podržane su organizacije: Amica Educa Tuzla, UG ”Nešto Više”, UG „Budućnost“ Modriča, UG „Otaharin“ Bijeljina, Sarajevski otvoreni centar, Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Goražde i UG „Duga“ Sarajevo.

Cilj projekta „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH“ je jačanje kapaciteta 7 nevladinih organizacija kako bi se poboljšao pristup socijalnim pravima, zaštiti i njezi ranjivih kategorija u BiH.