Posjetili smo Općinu Banoviće – Izrada Gender Akcionih Planova (GAP)

Udruženje građana “Nešto Više” realizuje projekat „Podrška izradi Gender akcijskih planova u šest lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, podržanom od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Holandije. Jedna od zajednica koja je izrazila želju da učestvuje u našem projektu jeste i općina Banovići. Predstavnici/ce Općine su krenuli sa aktivnostima izrade analize trenutnog stanja vezano za rodnu ravnopravnost i naš predstavnik Adem Lisičić je zajedno sa njima razgovarao o detaljima analize i budućim aktivnostima koje slijede.
Cilj koji želimo postići kroz zajednički nastup u okviru ovog projekta je osnaživanje uloge žena u društvu te podrška lokalnim partnerstvima u procesu uspostavljanja efektivnih mehanizama za ostvarivanje ravnopravnosti polova.
Općina Banovići  se, putem nadležnih službi i u okvirima raspoloživih mogućnosti, aktivno uključila u realizaciju projektnih aktivnosti.

„Podrška izradi Gender akcijskih planova u šest lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, podržanom od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Holandije.