Besplatne edukacije na teme organskog uzgoja hrane

UG Nešto Više, uz pomoć programa #JuliaTaft, na svojoj farmi u Humilišanima kod Mostara, organizira seriju od četiri subotnje edukacije za sve zainteresirane da se bave organskim uzgojem hrane:

1. ORGANSKA PROIZVODNJA POVRĆA U ZAŠTIĆENOM PROSTORU (vrste zaštićenih prostora, šta treba znati prije izgradnje, kako sam/a napraviti plastenik sa malo sredstava, mješovita sadnja, proljetne i zimske kulture) – SUBOTA, 30.03.2019. 09 h -12 h

2. PROIZVODNJA ORGANSKIH PRESADNICA (mjesto i način uzgoja, vrste kontejnera, zdravo i klijavo sjeme, tlo/supstrat za uzgoj, zaštita prirodnim pripravcima) – SUBOTA, 13.04.2019. 09 h – 12 h

3. PRIHRANA I ZAŠTITA BILJAKA NA PRIRODNE NAČINE (dobri i loši susjedi u vrtu, korisno cvijeće, mješovita sadnja, pokrivanje tla, recepti za bio đubriva i zaštitna sredstva, korisni insekti i životinje u vrtu) – SUBOTA, 27.04.2019. 09 h – 12 h

4. SUŠENJE ORGANSKOG POVRĆA, VOĆA, LJEKOVITOG BILJA I ZAČINA SA I BEZ SUŠARE (branje/skupljanje i priprema za sušenje, postupci sušenja specifičnih kultura na zraku/suncu i u sušari). SUBOTA, 11.05.2019. 09 h – 12 h

Osim teoretskog dijela, očekujte i obilazak farme, te praktičan dio i razmjenu znanja i iskustava.

Posebno potičemo lokalno stanovništvo iz Bjelopoljske kotline da se prijavi na edukacije, a bilo bi nam jako drago da nam se pridruže i mladi ljudi. Broj mjesta po jednoj radionici je ograničen na 15 ljudi, a prednost ćemo dati povratnicima i interno raseljenim osobama. U slučaju većeg interesa, edukacije možemo ponoviti.

Svaki učesnik će na kraju edukacije dobiti vaučer, kao pravo da jednom iskoristi našu sušaru na imanju (da se oproba u sušenju određene kulture).

Nešto Više je u procesu istraživanja potencijalnih kooperanata za budućnost, sa kojima bi se mogla dogovarati organska proizvodnja. Ovo može biti odlična prilika da se upoznamo i možda započnemo korisna partnerstva.

Prijave možete poslati porukom sms-om ili Viberom na broj telefona: 066 711 277, gdje ćete navesti ime i prezime, broj telefona na koji Vas možemo kontaktirati, te broj edukacije na koji se želite prijaviti.

Također, ako Vam je lakše, možete pozvati radnim danima na broj telefona na farmi 036 347 296.

Radujemo se korisnom druženju, zajedničkom učenju i upoznavanju sa svima koji su zainteresirani za organsku proizvodnju hrane.