– Poziv za učešće na biznis klinici za kompanije i grupe

I Uvod
USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede – FARMA II pokreće širok spektar aktivnosti koje imaju za cilj povećanje konkurentosti sektora agrobiznisa u Bosni i Hercegovini. Ova aktivnost, pod nazivom AgMENTOR centar podrške, omogućit će pristup kvalitetnim i raznovrsnim poslovnim uslugama koje će uticati na rast i razvoj poljoprivrednih proizvođača, njihovih udruženja i zadruga ali i malih i srednjih preduzeća i drugih poslovnih subjekata iz ruralnih područja. Pored pružanja planiranih usluga, AgMENTOR centar podrške predstavljat će „one stop-shop“ odnosno multifunkcionalnu lokaciju u kojoj će ruralni akteri imati podršku za unapređenje poslovanja i dostupnost svih informacija vezanih za razvoj poslovnih inicijativa.

II Opis aktivnosti: Regionalne biznis klinike za poljoprivredne proizvođače i/ili preduzetnike
Kao implementatori aktivnosti AgMENTOR centra podrške za centralnu Bosnu i Hercegovinu, REZ – Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH i Udruženje građana ”NEŠTO VIŠE” (REZ i UGNV) pozivaju kompanije i grupe poljoprivrednih proizvođača i/ili preduzetnika (žene i muškarci) iz općina/gradova navedene regije , da se prijave za učešće na biznis klinici koja će se održati 10.04.2018. godine u prostorijama Društvenog centra u Sportskoj dvorani u Olovu, sa početkom u 10:00 sati.
Cilj ove aktivnosti je omogućiti savjetovanje iz brendiranja i marketinga, internet prodaje, uvođenja standarda i proizvodnje mlijeka. Na klinici će biti predstavljeni savjetnici iz navedenih oblasti koji će u toku klinike biti dostupni da  odgovore na pitanja iz svojih oblasti ekspertize.
Pored navedenoga, preduzećima i/ili samostalnim proizvođačima, koji u sklopu samog događaja iskažu interes i popune zahtjev za savjetovanje, te budu odabrani, omogućit će se dodatni individualni angažman savjetnika.

III Način prijave
Zainteresovani trebaju popuniti prijavni obrazac koji se može preuzeti na web adresama www.farmabih.ba ili www.rez.ba / www.nestovise.org , te isti poslati na adrese: adnang@rez.ba i/ili duskocvjetinovic@nestovise.org. Prijavni obrazac možete tražiti i direktnim upitom na adrese koje će biti dostupne u ovom pozivu. (Prijavni obrazac download)

IV Vremenske odrednice
Broj mjesta za učešće je ograničen, a zainteresovani trebaju najkasnije do 06.04.2018. godine poslati popunjen obrazac, nakon čega će dobiti poziv sa dnevnim redom ili obavijest ukoliko mjesta budu popunjena. Prednost će se dati prijavama koje prema procjeni imaju bolje uslove da ostvare veće ekonomske efekte (povećanje godišnjeg prometa, prihoda, zapošljavanja…).

POZIV ZA UČEŠĆE
DNEVNI RED
PRIJAVNI OBRAZAC

Dodatne informacije:
Adnan Gazija
Projekt menadžer, Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH
www.rez.ba
Mob: 061 622 736
Tel: 032 462 161
E-mail: adnang@rez.ba
Duško Cvjetinović
Sekretar, Udruženje građana ”Nešto Više”
www.nestovise.org
Mob: 065 514 031
Tel: 033 788 740
E-mail: duskocvjetinovic@nestovise.org

Komentariši