– DRUGI JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM OSOBAMA

DRUGI JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM OSOBAMA ZA PRIJAVU UČEŠĆA U PROGRAMU OBUKE I STRUČNOG USAVRŠAVANJA U CILJU ZAPOŠLJAVANJA NA PODRUČJU OPŠTINE TESLIĆ

 

Međunarodna organizacija rada (ILO) je u februaru 2016. godine započela provedbu novog trogodišnjeg projekta koji finansira EU ” Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini ” čiji cilj je poticanje održivog, partnerski orijentiranog aktivnog tržišta rada na lokalnom nivou. Projekat ”Partnerstvom do novih radnih mjesta” zajednički implementiraju Udruženje građana ”Nešto Više”, Opštinska uprava Teslić; JU Srednja škola ”Nikola Tesla” Teslić; Udruženje šumarstva i prerade drveta ”INTERFOB” Banja Luka i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

U skladu s tim, implementatori Projekta upućuju DRUGI Javni poziv nezaposlenim osobama sa područja opština Teslić da se prijave na program obuke :stolar, lakirer i tapetar. Projektom je planirana obuka 80 nezaposlenih osoba tj 48 kroz ovaj poziv. (Formular prijave u nastavku)

 

Cilj Javnog poziva

Povećanje nivoa znanja i kompetencija nezaposlenih osoba u cilju povećanja konkuretnosti nezaposlenih na tržištu rada i smanjenja broja nezaposlenih lica na području opštine Teslić.

Sve obuke sprovode se na području opštine Teslić, pri čemu će se teoretski dio obuka obavljati u prostorijama JU SŠ „Nikola Tesla“ Teslić, a praktični dio obuka u preduzećima koja su partneri na Projektu.

Za osobe koje uspješno završe obuke tj program stručnog usavršavanja postoji mogućnost zapošljavanja u lokalnim preduzećima, posebno u onima u kojima se bude radila praktična obuka.

Obuke su BESPLATNE za sve polaznike (materijal za rad, zaštitna opremu za rad, predavači i osiguranje od nezgode na radu su obezbijeđeni kroz Projekat)

Uslovi za prijavu na Javni poziv

Pravo na prijavu na Javni poziv ostvaruju nezaposlene osobe sa područja opština Teslić.

Minimalni kriteriji za prijavu su:

  • osobe treba da su punoljetne, zdravstveno sposobne i imaju minimalno završenu osnovnu školu.

Osobine koje polaznik treba da posjeduje: odgovornost, sposobnost za timski rad i zdravstvena sposobnost (SAMO izabrani kandidati će trebati dostaviti zdravstveno uvjerenje-zdravstvena sposobnost, a prije početka obuke)

 

 

Način prijave

Prijavni obrazac biće dostupan u štampanoj verziji na info pultu Opštine Teslić, Zavodu za zapošljavanje RS Biro Teslić i u elektronskoj verziji na web-stranici Opštine, a dostupan je i OVDJE

Sve informacije u vezi poziva mogu se dobiti u Odjeljenju za privredu i poljoprivredu, Odsjek za privredu i Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, kao i u Zavodu za zapošljavanje RS Biro Teslić.

Prijave se dostavljaju lično u prostorijama Opštine Teslić, Odjeljenje za privredu i poljoprivredu Ulica Karađorđeva 18, 74270 Teslić s naznakom „Za Komisiju projekat ILO – UG „Nešto Više“.

Kontakt osobe kojima se možete obratiti:

  • Opština Teslić – Dragan Mišić, tel: 053/411-510,

e-mail: dragan.misic@opstinateslic.com

  • Opština Teslić – Samira Zelenbabić, tel: 053/411-536,

e-mail: samira.zelenbabic@opstinateslic.com

  • Zavod za zapošljavanje RS Biro Teslić – Igor Bošnjak tel: 053/ 431-158

Prijave s dokumentacijom mogu se poslati i putem pošte na adresu Opština Teslić, Karađorđeva 18, Teslić, s naznakom „Za Komisiju projekat ILO – UG „Nešto više“.

Odabir kandidata

Odabir kandidata za program obuka vrši Komisija, koju imenuje UG „Nešto više“ u dogovoru sa ostalim partnerima na Projektu, a na osnovu „Pravilnika o kriterijima, načinu i postupku izbora prijavljenih kandidata“.

 

Potrebna dokumentacija

Za prijavu na javni poziv potrebno je dostaviti:

1. Kopiju lične karte (bez ovjere)

2. Kopiju diplome/svjedočanstva o završenoj školi (bez ovjere)

3. Uvjerenje o nezaposlenosti izdato od strane ZZZ RS Biro Teslić

4. Prijavni obrazac (sastavni dio ovog javnog poziva)

 

Napomena: prijavom na ovaj konkurs dajete svoju saglasnost za objavu i korištenje rezultata ovog Javnog poziva.

 

Rok za prijavu

Rok za prijavu na Javni poziv je do 22.12.2017. do 14h

 Rezultati ovog Javnog poziva biće objavljeni na oglasnim pločama Opštine Teslić, Biroa Teslić i web stranicama.

 

Planirana sredstva za realizaciju Programa obuke i stručnog usavršavanja po ovom Javnom pozivu obezbijeđena su iz sredstava EU po Programu Međunarodne organizacije rada – ILO “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“ u okviru implementacije Projekta ”Partnerstvom do novih radnih mjesta”.

 

 

 

Ovaj Javni poziv je isključiva odgovornost partnera na Projektu ”Partnerstvom do novih radnih mjesta” i ni u kom slučaju ne odražava službene stavove i mišljenja Evropske unije i Međunarodne organizacije rada.

 

 

 

 

Broj: 19-38/17-ilo teslic

Datum: 08.12.2017.

UG „Nešto Više“

Komentariši