– AgMENTOR – Poziv za iskazivanje interesa

POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA
za podršku proizvođačima/poduzetnicima iz poljoprivredno-prehrambene industrije u formiranju udruženja, zadruga ili drugih oblika formalnih i neformalnih asocijacija

Kao implementatori aktivnosti AgMENTOR centra podrške za centralnu Bosnu i Hercegovinu, Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ Agencija i Udruženje građana “Nešto više” (REZ i UGNV) pozivaju grupe poljoprivrednih proizvođača i/ili poduzetnika (žene i muškarci) iz općina navedene regije, da se prijave za podršku za uspostavljanje i jačanje poslovnih/ruralnih asocijacija.
Cilj ove aktivnosti je pružiti podršku formiranju formalnih i neformalnih grupa zasnovanih na zajedničkim interesima, a koje će im omogućiti zajednički nastup ili zajedničke aktivnosti u svim budućim poslovnim poduhvatima.
Puni tekst poziva, u kojem ćete naći sve potrebne detalje uključujući i spisak općina koje su uključene u ovu aktivnost, možete preuzeti ovdje.
Poziv je otvoren tokom cijelog trajanja projekta odnosno do iskorištenosti sredstava. Sredstva će se dodjeljivati u 4 ciklusa (po dvije inicijative po ciklusu). Svaka prijava važi i za slijedeće cikluse.
Za prvi ciklus, zainteresirana grupa treba popuniti kratki prijavni obrazac koji je dostupan ovdje, te isti poslati na adresu adnang@rez.ba i/ili duskocvjetinovic@nestovise.org . Poziv je otvoren dok se ne odabere 8 inicijativa.
Prijavni obrazac, također, možete dobiti upitom na navedene adrese.
Finalni izbor odabranih grupa izvršit će se nakon dovoljnog broja prijavljenih, nakon čega slijedi sprovođenje gore navedenih aktivnosti.

Komentariši