gljive-zadnja-nv

– Predavanje na temu “Prerada gljiva”

 

17.03.2016. četvrtak, večeras je na Agromediteranskom fakultetu u 18 h održano četvrto, i posljedenje u nizu predavanje u serijalu gljivarstva za početnike na temu “Prerada gljive”.
Prof. dr. Nezir Tanović ovoga je puta govorio o načinima i važnosti prerade gljiva, kako samoniklih tako i gljiva iz uzgoja pred oko 40ak učesnika.
Gost predavač večeras je bila gđa Tea Zerdelić, koja je prisutnima ukratko predstavila važnost i budućnost certificiranja proizvodnje i prerade hrane (ISO standard, HACCP i GLOBALG.A.P.).
Po završetku predavanja, napravljen je dogovor sa učesnicima i predavačem da se u mjesecu maju organizira cjelodnevna edukacija u prirodi, kada će Prof. dr. Tanović demonstrirati branje gljiva i ljekobilja na nekoliko lokacija, a kojom prilikom ćemo posjetiti i već iskusne uzgajivače gljiva kako bismo i na licu mjesta mogli vidjeti proizvodnju šampinjona, bukovače i shiitake.
Nešto Više se i ovom prilikom zahvaljuje ljubaznom osoblju Agromediteranskog fakulteta koji su nam omogućili korištenje njihove infrastrukture za ova korisna predavanja.
Aktivnosti se organiziraju u okviru Nešto Više projekta “Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini”, kojeg podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Više fotografija pogledajte na našoj facebook-button stranici!

Komentariši