trebinje-poslovni-plan

– “Izrada poslovnog plana” u Trebinju

Srijeda i četvrtak 02. i 03.03. Trebinje. Udruženje građana “Nešto Više”, u saradnji sa Agencijom za razvoj MSP Grada Trebinja i Zavodom za zapošljavanje RS, filijala Trebinje, realizovalo je dvodnevnu obuku “Izrada poslovnog plana”. Predavač je bio Vaso Gurović.  Učesnici obuke su se upoznali sa teoretskim dijelovima pripreme poslovnih planova (sadržaj i namjena biznis plana, definicija i analiza poslovne ideje, opis proizvoda/usluge, karakteristike privredne grane, plan prodaje – tržište i konkurencija, lokacija, tehničko-tehnološki aspekti, organizaciona struktura, menadžment i osoblje, marketing proizvoda/usluga, procjena rizika, SWOT analiza, dinamički/terminski plan, dodaci poslovnom planu, plan prodaje, troškovi marketinga, oprema i troškovi, troškovi osoblja, troškovi repromaterijala/sirovina, amortizacija, početna operativna plaćanja – obrtni kapital, finansijski plan, krediti, ukupni troškovi na mjesečnom nivou, predviđanje profita, bilans uspjeha, protok gotovine – cash flow- uz korištenje praktičnog primjera.
Svim učesnicima je ostavljena mogućnost da se nakon ove radionice mogu direktno obratiti za pomoć pri izradi i dorađivanju svojih poslovnih ideja osoblju Agencije i UG “Nešto Više”- te, ukoliko se neko od njih odluči i za tu mogućnost – pokretanju sopstvenog posla.
Koristimo ovu priliku da se zahvalimo našim vrijednim učesnicima i ljubaznim domaćinima – Ranko Šipovac i Ranko Biberdzic – na ugodnoj saradnji i organizaciji obuke.
Aktivnost se provodi u okviru projekta „Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini“, kojeg finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Više fotografija pogledajte na našoj facebook-button stranici!

Komentariši